F.O. System

Zenei irányzat: Dark
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 35182 alkalommal

Bemutatás:

A hazai dark rock 1986-ban alapított, meghatározó zenekara. Egyetlen lemezük és egyetlen klipjük jelent meg, majd 1991-ben feloszlott a formáció. 2006-ban tértek vissza, azóta néhány évente 1-1 nagyobb rendezvényen lépnek fel.

Biográfia:

A magyar dark zene mára már kultikussá vált csapata, mely a Fekete Lyuk és az underground zenei élet meghatározó zenekara volt. "Szövegeivel, dallamvilágával és egyetlen megjelent lemezével a '80-as évek alternatív irányzatainak egyik kiemelkedő képviselőjévé vált, és maradt mind a mai napig"

A zenekar 1986-ban alakult. Az első felállásnak, - mellyel inkább csak punk zenét és feldolgozásokat játszottak - még Szendrey Zsolt is tagja volt. Az áttörés azonban csak egy évvel később, 1987-ben következett be, amikor már "trió"-ban folytatódott az F.O. története.

Megszülettek az első saját dalok, az új hangzás és szövegvilág, megszületett egy műfaj hazai első képviselője: a dark zene Magyarországon.

Ettől kezdve egyre nőtt a zenekar tábora, telt házas klub koncertek és országos ismertség…pedig a csapat szinte sohasem adott interjúkat és nem szerepelt (szerepelhetett!) a médiákban. De az image, a koncertek hangulata, a transzcendens kisugárzás, és nem utolsó sorban a dalok, magukkal ragadták a közönséget. 1988-ra már kinőtték a "Lyuk"-at, és több nagy fesztivál kiemelt zenekara lehettek. Játszottak a New Model Army-val, a Christian Death-el és turnéztak az akkori NSZK-ban és Nyugat Berlinben. Elkészült az első kazetta és egyetlen lemezük.

"Szóval számunkra is hihetetlen módon pörögtek az események, és ez felőrölte a zenekar erejét… legalábbis az enyémet mindenképpen. Nem bírtam volna tovább "taposómalomként" zenélni a színpadon, ez a zene nem erről szólt. Elértük, amit akkor egy underground zenekar elérhetett, mégis mindannyian úgy éreztük, hogy az F.O. beteljesítette feladatát. Úgy döntöttünk, hogy az országos turné után abba hagyjuk. 1991-ben a Carrot fesztiválon jelentettük be, hogy vége. Annyira meglepetésszerűen, hogy sokan fel sem fogták, vagy el sem hitték, hogy igaz… de mi tudtuk: ennyi volt."

Egy demo kazetta (1988), egy videoklip és egyetlen album (1990) készült az F.O.System dalaiból, a cd-t 1998-ban újra kiadták.

2006-ban a zenekar a VOLT Nagyszínpadán játszott, majd 3-4 évente újra a közönség elé áll. 2009-es, teltházas Petőfi Csarnok koncertjüket DVD-n is megörökítették.

Tagok:

Jerabek Csaba

basszus gitár

Földi Tamás

szintetizátor

F.O. System dalszövegek (20 db):

Árnyak

Engedj el!

Ha eljön az idő

Hiába minden

Hold

Kitépem a szívem

Lebegés

Még

Miért?

Ne félj!

Ne gondolj Rám!

Nézz Rám!

Öngyilkos vágyak

Őrült világ

Szép álmokat Budapest!

Talán

Túl közel

Utazás

Utolsó üvöltés

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

sanzx25 Hozzászólás ideje: 2007-10-19 11:23:07

Utolsó bejelentkezés:
2014-05-26 00:30:22

Véleménye a(z) "F.O. System" előadóról:

Nekem ez nagyon teccik csak nekem ez a szamuk nincs meg de kene...Imadom oket nagyon jok....

Dalmee Hozzászólás ideje: 2007-10-13 21:36:21

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "F.O. System" előadóról:

öö... különösebben nem tudok mit mondani, nagyon szívesen hallgatom öket, mert szeretem a zenéjüket. talán főként a stílusuk fogott meg :)ennyi.

selgir Hozzászólás ideje: 2007-06-15 20:27:32

Utolsó bejelentkezés:
2011-09-23 23:30:37

Véleménye a(z) "F.O. System" előadóról:

régi és elfeledett zenekar, nagyon jó hangszereléssel. érdekes stílussal:)

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább