F.O. System

Zenei irányzat: Dark
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 33515 alkalommal

Bemutatás:

A hazai dark rock 1986-ban alapított, meghatározó zenekara. Egyetlen lemezük és egyetlen klipjük jelent meg, majd 1991-ben feloszlott a formáció. 2006-ban tértek vissza, azóta néhány évente 1-1 nagyobb rendezvényen lépnek fel.

Biográfia:

A magyar dark zene mára már kultikussá vált csapata, mely a Fekete Lyuk és az underground zenei élet meghatározó zenekara volt. "Szövegeivel, dallamvilágával és egyetlen megjelent lemezével a '80-as évek alternatív irányzatainak egyik kiemelkedő képviselőjévé vált, és maradt mind a mai napig"

A zenekar 1986-ban alakult. Az első felállásnak, - mellyel inkább csak punk zenét és feldolgozásokat játszottak - még Szendrey Zsolt is tagja volt. Az áttörés azonban csak egy évvel később, 1987-ben következett be, amikor már "trió"-ban folytatódott az F.O. története.

Megszülettek az első saját dalok, az új hangzás és szövegvilág, megszületett egy műfaj hazai első képviselője: a dark zene Magyarországon.

Ettől kezdve egyre nőtt a zenekar tábora, telt házas klub koncertek és országos ismertség…pedig a csapat szinte sohasem adott interjúkat és nem szerepelt (szerepelhetett!) a médiákban. De az image, a koncertek hangulata, a transzcendens kisugárzás, és nem utolsó sorban a dalok, magukkal ragadták a közönséget. 1988-ra már kinőtték a "Lyuk"-at, és több nagy fesztivál kiemelt zenekara lehettek. Játszottak a New Model Army-val, a Christian Death-el és turnéztak az akkori NSZK-ban és Nyugat Berlinben. Elkészült az első kazetta és egyetlen lemezük.

"Szóval számunkra is hihetetlen módon pörögtek az események, és ez felőrölte a zenekar erejét… legalábbis az enyémet mindenképpen. Nem bírtam volna tovább "taposómalomként" zenélni a színpadon, ez a zene nem erről szólt. Elértük, amit akkor egy underground zenekar elérhetett, mégis mindannyian úgy éreztük, hogy az F.O. beteljesítette feladatát. Úgy döntöttünk, hogy az országos turné után abba hagyjuk. 1991-ben a Carrot fesztiválon jelentettük be, hogy vége. Annyira meglepetésszerűen, hogy sokan fel sem fogták, vagy el sem hitték, hogy igaz… de mi tudtuk: ennyi volt."

Egy demo kazetta (1988), egy videoklip és egyetlen album (1990) készült az F.O.System dalaiból, a cd-t 1998-ban újra kiadták.

2006-ban a zenekar a VOLT Nagyszínpadán játszott, majd 3-4 évente újra a közönség elé áll. 2009-es, teltházas Petőfi Csarnok koncertjüket DVD-n is megörökítették.

Tagok:

Jerabek Csaba

basszus gitár

Földi Tamás

szintetizátor

F.O. System dalszövegek (20 db):

Árnyak

Engedj el!

Ha eljön az idő

Hiába minden

Hold

Kitépem a szívem

Lebegés

Még

Miért?

Ne félj -koncert verzio-

Ne félj!

Ne gondolj Rám!

Nézz Rám!

Öngyilkos vágyak

Őrült világ

Szép álmokat Budapest!

Talán

Túl közel

Utazás

Utolsó üvöltés

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

sanzx25 Hozzászólás ideje: 2007-10-19 11:23:07

Utolsó bejelentkezés:
2014-05-26 00:30:22

Véleménye a(z) "F.O. System" előadóról:

Nekem ez nagyon teccik csak nekem ez a szamuk nincs meg de kene...Imadom oket nagyon jok....

Dalmee Hozzászólás ideje: 2007-10-13 21:36:21

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "F.O. System" előadóról:

öö... különösebben nem tudok mit mondani, nagyon szívesen hallgatom öket, mert szeretem a zenéjüket. talán főként a stílusuk fogott meg :)ennyi.

selgir Hozzászólás ideje: 2007-06-15 20:27:32

Utolsó bejelentkezés:
2011-09-23 23:30:37

Véleménye a(z) "F.O. System" előadóról:

régi és elfeledett zenekar, nagyon jó hangszereléssel. érdekes stílussal:)

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//