Boney

Zenei irányzat: csajrap, hiphop, rap
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 5205 alkalommal

Bemutatás:

Boney, született Apáti Csilla Budapest 1983.11.25, magyar rapelőadó, szövegíró, a Consortes nevű formáció korábbi tagja. Fiatalon, 14 éves korában találkozott a magyar Underground Hip-Hop világával. Nagy baráti társasággal rengeteg hazai raprendezvényre, Graffiti Jam-re ellátogatott a kilencvenes évek végén, ill a kétezres évek elején. A gimnáziumi évei alatt már szövegeket írt, de még nem publikálta őket.20 éves korában csatlakozott az akkor pár hónapja alakult Consortes elnevezésű rapcsapathoz. A Consortes másik két tagját (Banshee és Bogár) középiskolából ismerte. A formáció körülbelül két évig volt együtt, ezalatt jópár helyen felléptek, többek között budapesti, dunaújvárosi valamint székesfehérvári rapbulikon. Említésre méltó, hogy fellépő vendégként szerepeltek az egyik neves HipHop Magazin akkor Székesfehérváron rendezett születésnapi partyján, ill. a MikrofonMánia döntőjének afterpartyján, a budapesti Kupolában.

2004-ben összeállt egy kislemez Lakótelep címmel, melyet néhány példányban le is gyártottak.

Ám a csapaton belüli feszültségek miatt először Banshee vált ki a Consortesből és kezdett szólókarrierbe, majd pár évvel később teljesen felhagyott a rapeléssel. Boney és Bogár még készítettek pár közös számot, majd 2008 elején végleg megszakították a kapcsolatot.A kiadó zászlaja alatt jelentek meg első szóló számai a Boney01. című kislemezen, melyen még pár Bogárral közös dal is helyet kapott. Még ugyanebben az évben látott napvilágot első nagyobb szabású albuma BudaPestUnderDestruction címmel, mely az első igazi mérföldkőnek mondható szólókarrierjében...
A kiadótagok lemezeinek kiadása mellett létrehoztak egy válogatásalbumot - a ProRAPs-et - ezzel is támogatva a hazai feltörekvő MC-ket, rapcsapatokat.

Boney a kezdő tehetségek sorsát mindig szem előtt tartotta, és azóta is minden ilyen jellegű kezdeményezés mellé áll.

Időszakonként részt vesz HipHop, Rap témájú honlapok szerkesztésében, cikkírásban. Ennek az aktivitásnak köszönhető, hogy 2010-ben az Alliance nevű válogatásalbum létrehozói felkérték, készítse ő el a lemez introját. A Városi Legendák album egyik érdekessége, hogy a rajta található Járom a várost (feat. Dirty D) című szám a kalocsai Korona Rádió által megjelentetett "Dalra Magyar!" c. válogatásalbumon a rap műfaj egyedüli képviselőjeként szerepelhetett közönségszavazatok alapján.

Év elején ismerkedett meg Origivel, aki felkérte egy közös album elkészítésére. A Rendszer Hiteles Krónikája címmel. Ebben az évben a Rap.hu válogatáslemezen is szerepelnek egy közreműködéssel a BéTerv című számban, melyben harmadik MC-ként a szintén Bpro-tag Dirty is részt vesz.

Jelenleg is a BproRAPcords neve alatt jelennek meg produkciói, új dalainak zenei aláfestéséért Fiddler a felelős, aki immáron a csapat állandó beatmakere lassan másfél éve.

Biográfia:

Albumok:

Boney dalszövegek (2 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább