HARD Róka

HARD Róka
Zenei irányzat: Hardrock
Albumok: 6 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 12364 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar 2002-ben alakult Győrben. Tagok: Mika Norbert (gitár/ének/vokál), Kungl János Mihály (basszusgitár/vokál), Mika Péter (ütőhangszerek), Drexler Gellért (Billentyűk), Krekó Máté (ének).

A gyakori tagváltások az énekes személyét illetően meghatározták az együttes korai éveit. 2003-ban elkészült bemutatkozó demo felvételen még Gyimesi László énekel. Őt követte Harsányi Ernő, akivel demo nem készült, így a közben kialakuló 2004-es demo nótáit már Somodi Ádám „Soma” énekelte fel. A következő demo 2006-ban készült el. Érdekessége, hogy Norbert először szerepel énekesként is. 2006-ban csatlakozott Drexler Gellért (billentyűk). A billentyűk használata a zenekari hangzást szélesítette, új lehetőségeket nyitott meg a dalszerzés, hangszerelés terén. A zenekar 2007-ben el is készítette következő demo anyagát, még mindig anyagi ráfordítás, külső technikai segítség nélkül. 2008-ban Molnár Balázs „Bazsó”-val megkezdődött a dalszerzés a tervezett új demo felvételéhez, azonban ez az ötös felállás ismét csak néhány hónapig tartott.
A korábbi demo szerzőgárdája vitte tovább a munkát, majd 2009-ben új próbahelyen folytatva az év végén elkészült a felvétel. A korábbiaktól eltérően a dobok felvétele és a keverés hangstúdióban készült. A demo a „Hit nélkül” címet kapta. A megszokott zenei stílus mellett a dalokat ezúttal összefüggő szövegvilág jellemzi. 2009-2010 fordulóján néhány hónapig Dénes Ádám énekes segítette a zenekart koncerten és próbákon egyaránt. Kisebb szőnet után 2011-ben mindenki visszatért az anyazenekarba, és új próbahelyen megkezdődtek a következő album dalírási munkálatai. Ezúttal profi irányítás mellett, először hangstúdióban rögzítve 2012-re elkészült a következő demo „Ember” címmel. Ezen szerepel az új dalok mellett az egykori szombathelyi Dead Horse együttes (Mika Norbert, Mika Péter, Oláh László) 1996-os „Részeg disznó” című dalának feldolgozása is.
2012-ben a zenekar 10 éves lett amit egy "Best of" album rögzítése követett. Az évtizednyi közös zenélés bizonyította, hogy a zenekart az együttzenélés öröme és a tagok közötti barátságok éltetik.
Megjegyzés: A zenekar jelenleg nem aktív.

Biográfia:

Tagok:

Drexler Gellért

szintetizátor

Mika Norbert

szóló gitár

Kungl János

basszus gitár

Albumok:

HARD Róka dalszövegek (32 db):

A bűn zsoldja a halál

A futballista

A hitetlen utolsó üzenete

A jós

A költő

A sátán

Álarc a tükörben

Állj meg vagy halj meg!

Belül van a megoldás

Benned bízhatok

Búcsúzás

Csóró vagyok

Ez a vég

Fenn a színpadon

Főnök akarok lenni!

Hazám

Hazug szavak közt

Hol a szó?

Húzó nóta

Korlátok

Őszintén élhetnél

Rambó

Részeg disznó II.

Szép álom

Szódásüveg SZTK kerettel

Te vagy a sztár?!

Terror-színház

U.F.O.

Van még remény

Vártalak

Végtelen kegyelem

Zene az életem


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2017 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább