Magyar Rózsa

Zenei irányzat: magyar tradicionális
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 19561 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Biográfia:

Magyar Rózsa nagyszüleinek köszönhetően már gyermekkorában kapcsolatba került magyar tradicionális népdalokkal, csárdásokkal, operettslágerekkel. A nyári időszakokat főként vidéki rokonainál töltötte, ahol szinte mindennaposak voltak a családi, baráti összejövetelek, események. Ilyen alkalmakkor főként a szájhagyomány útján terjedő dalok, slágerek biztosították a társaság számára a jókedvet. Elmondása szerint olyan nagy hatást gyakoroltak rá ezek az vigasságok, hogy eldöntötte szeretne minél több ilyen dalt megtanulni, s majd egyszer felnőttként nagyszínpadokon előadni, szórakoztatni a közönséget.

Hogy a zene iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, általános iskolai tanulmányait zenetagozaton végezte el. Zongoratanulmányai mellett az iskola énekkórusában is szerepelt, melynek sikerei a több nemzetközi kórusversenyeken elért eredmények is díjazzák.

2009-ben valósult meg gyermekkori álma, amikor szólóénekesként első alkalommal lépett színpadra. Repertoárjában azok a dalok szerepeltek, melyeket kiskorától kezdve nagyon szeret és magáénak érez, így például János legyen; Hétre ma várom a nemzetinél; Túl a tiszán. „Nagy boldogság számomra, hogy a közönség milyen önfeledten és boldogan szórakozott dalaimra.”-emlékezett vissza az első, egyben sorsfordító fellépéséről Rózsa. Az első bemutatkozó fellépésén tapasztalt sikereknek köszönhetően rövid időn belül további sikeres színpadi szereplések következtek.

2010. április 7-én megjelent első, egyben bemutatkozó nagylemeze, melyre a sokak számára közismert és kedvelt dalok mellett vadonatúj szerzemények is felkerültek. Magyar Rózsa nem csak szívében és dalaiban őrzi és adja tovább a magyar népi hagyományokat, hanem színpadi megjelenésével is alátámasztja előadói üzenetét.

2011. június 19-től zenés, szórakoztató show-műsorral jeleskedik az Echo TV-n “SlágerFesztivál Magyar Rózsával” címmel, ahol hétről-hétre a könnyűzenei élet legnagyobb sztárjaival várja a kedves nézőket.

Albumok:

Magyar Rózsa dalszövegek (33 db):

A csitári hegyek alatt

A füredi Anna-bálon

A Füredi Anna-bálon

Árva fiú

Árva fiú

Azért vannak a jó barátok

Azért vannak a jó barátok

Boldog vagyok véled kisangyalom

Boldog vagyok véled kisangyalom

Csak azért szeretem a mesét

Csak azért szeretem a mesét

Csalfa babám

Csalfa babám

Édesanyám

Elindultam szép hazámbúl

Én vagyok a Magyar Rózsa

Ha én rózsa volnék

Ha én rózsa volnék

Kérlek Uram

Kérlek Uram

Legyen a Horváth kertben; Hétre ma várom a Nemzetinél; János legyen

Millió rózsaszál

Millió, millió rózsaszál

Most kezdődik a tánc; Túl a Tiszán; A szegedi csikós

Most múlik pontosan

Most múlik pontosan

Necsi, necsi

Ó rózsám...

Összetört a szívem

Összetört a szívem

Szentkarácsony

Szép város Kolozsvár - Délibábos Hortobágyon - Húzzad csak kivilágos virradatig

Szülőfalum


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2016 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább