Magyar Rózsa

Zenei irányzat: magyar tradicionális
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 36954 alkalommal
Letölthető tartalmak az előadónál

Bemutatás:

Magyar Rózsa nagyszüleinek köszönhetően már gyermekkorában kapcsolatba került magyar tradicionális népdalokkal, csárdásokkal, operett slágerekkel. A nyári időszakokat főként vidéki rokonainál töltötte, ahol szinte mindennaposak voltak a családi, baráti összejövetelek, események. Ilyen alkalmakkor főként a szájhagyomány útján terjedő dalok, slágerek biztosították a társaság számára a jókedvet. Elmondása szerint olyan nagy hatást gyakoroltak rá ezek az vigasságok, hogy eldöntötte szeretne minél több ilyen dalt megtanulni, s majd egyszer felnőttként nagyszínpadokon előadni, szórakoztatni a közönséget.

Biográfia:

2009-ben valósult meg gyermekkori álma, amikor szólóénekesként első alkalommal lépett színpadra. Repertoárjában azok a dalok szerepeltek, melyeket kiskorától kezdve nagyon szeret és magáénak érez, így például János legyen; Hétre ma várom a nemzetinél; Túl a Tiszán.  „Nagy boldogság számomra, hogy a közönség milyen önfeledten és boldogan szórakozott dalaimra.”- emlékezett vissza az első, egyben sorsfordító fellépéséről Rózsa. Az első bemutatkozó fellépésén tapasztalt sikereknek köszönhetően rövid időn belül további sikeres színpadi szereplések következtek.

2010. április 7-én megjelent első, egyben bemutatkozó nagylemeze, melyre a sokak számára közismert és kedvelt dalok mellett vadonatúj szerzemények is felkerültek. Magyar Rózsa nem csak szívében és dalaiban őrzi és adja tovább a magyar népi hagyományokat, hanem színpadi megjelenésével is alátámasztja előadói üzenetét.

Ezt követően még 2 nagylemeze megjelent, „Tiszta szívvel…” és „Dalok Erdejében” címekkel. Az utóbbi 2015 decemberében. Mindemellett pedig naponta látható a Muzsika TV – Kívánságpercek című műsorának háziasszonyaként.

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább