Ohrana

Ohrana
Zenei irányzat: Rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 12854 alkalommal

Bemutatás:

Biográfia:

Valamikor 2007 Szeptember közepére tehető az Ohrana zenekar indulása. A zenekar tulajdonképpen olyan fiatalokból állt össze, akik már gyerek koruk óta
szerették, hallgatták a nagy "klasszikusokat" a 80-90-es évek magyar metál zenéjének úttörőit, mint a Pokolgép, az Omen, a Moby Dick , az Ossian és egyéb zenekarok albumait! Ezek a zenék természetesen kifejtették hatásukat az Ohrana stílusára. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen még ez előtt áll az a nem elhanyagolható két esztendő.


Menjünk vissza 2004 tájékára, ahol elkezdődött a zenei pályafutás. A zenekar minden tagját Nagy Imre tanárúr nevelte a zenére, akinek a mai napig nagy hálával és köszönettel tartozik az egész csapat a kitartó munkájáért! Talán ez lehetett az egész forráspontja.
Elérkezett 2007 , és hozta magával a vágyat, a zenélésre. A próbaterem biztosítva volt. Ide , eleinte összejárkáltak az akkori barátok, haverok. Voltak nagy bulik, gitárnyúzás, és egy 1000 éves amati dob, ami iszonyatosan szólt. Ezután jött a komoly terv, a ZENEKAR .
Kiss Sándor és Bánhegyesi Richárd közös szervezése alatt jött létre a banda.


Rideg Dávid , Kiss Klaudia, Baranyai Tamás csatlakoztak a zenekarhoz. Így 5 taggal elindult az Ohrana.
Az első probléma ekkor ütötte fel a fejét.

Hangtechnikára volt szükség. Nos , a hangtechnikát kezdetben egy házilag gyártott 300 wattos mélyhűtő nagyságú fa dobozba szerelt elektronika , egy végfok és egy 4 sávos keverő jelentette.
Ezen ordított a metál, a szomszédok kedvéért. Meg is kaptuk az első feljelentést, aztán a másodikat is, köszönjük szépen . :)

Mivel a zenekar fő támogatója : alias Kiss Sándor "Rugó" és felesége Marika látta a zenekarban a tehetséget, akarást, jövőt. Úgy döntöttek , hogy támogatják a zenekart! Ezúton is örök hála nekik!!! Szépen sorban meg lettek a szükséges felszerelések. Több és nagyobb teljesítményű hangfalak, jó hangszerek, új keverő , új dob felszerelés.
Elkezdődtek a koncertek, 2 havonta 1 fellépés. Később már havi szinten 1-1 koncertet bonyolítottak le.
Még a pécsi rockmaratonon is helyett kapott a zenekar, tehetségkutató kategoriában.

Baranyai Tamás a zenekar kísérő gitárosa Finnországban kapott tanulmányi lehetőséget, amivel élt, így a kint töltött időre , megállapodás szerint elhagyta a bandát, igy kapott szerepet Labundy Milán a zenekarban.
Ahogy telt múlt az idő, a zenekar teljesen összekovácsolódott már az új taggal Milánnal. Új dalok születtek, rengeteg közös koncert, közös ötlet.

Már 2009 márciusában járunk , felmerül az ötlet, hogy kellenne készíteni egy stúdió albumot, egy bemutatkozó lemezt. Hosszas kutakodás után megtalálták Pallagi Attilát az AMP stúdió tulajdonosát, és hangmérnökét.
Nála vették fel az első lemezt 2009. áprilisában.
A lemez Bilincsbe Verve címmel jelent meg, 4 dalt tartalmaz.

2011 szeptember: Elkészűlt az első (nem demo) lemez! A "Hanyatló Század" című album tartalmazza a demó lemez 4 nótáját, és felkerült mellé még 3 űtős téma!

Ohrana dalszövegek (4 db):

Bilincsbe verve

Emlék

Rock 'N' Rollnak élek

Szégyen

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//