Napsugár Anna

Zenei irányzat: alternatív modern pop rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 12461 alkalommal

Bemutatás:

CURRICULUM VITAE
Adatlap:

Név: Napsugár Anna
Születési hely: Budapest
Születési idő: 1975.11.21

95 dB feletti súlyos hallássérült és enyhén mozgássérült vagyok.
Hallássérülten születtem, majd későbbiekben fizikai munkámból kifolyólag mozgássérült lettem.

Iskolai Végzettség:

- 1991-1995. Szabó Ervin Gimnázium
 Érettségi bizonyítvány
 Számítástechnikai szoftverüzemeltető képesítés
 Művészettörténész képesítés
 Alapfokú angol nyelvtanfolyam
- 1995-1996 Tótfalusi Kis Miklós Nyomdaipari szakmunkásképző Iskola
 Nyomdai fényképészet
- 1997. Szabó Ervin Gimnázium
 Gazdasági Informatikus képesítés
 Fotó technika
- 2001. Siketek és Nagyothallók Országos Szövetség SINOSZ
 Alapfokú kommunikációs jelnyelv
- 2001. Siketek és Nagyothallók Országos Szövetség SINOSZ
 Középfokú kommunikációs jelnyelv
- 2001. Természetgyógyászati Szövetség
 Gyógy Masszőri képesítés
- 2002. OKTÁV
 Számítástechnikai továbbképzés - Internet továbbképzés
- 2002. Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége MEOSZ
 Munkahelyi továbbképzések
- 2007.szeptember 5. Budapest Magyar Újságírók Országos Szövetség
 Hivatalos Fotóriporter
- 2005.március 2. Jeltáncművész Hivatalos működési engedély és ARTISJUS levédése alatt áll.
- 2012. MOLETT FOTOMODELL Tanfolyam – Hivatalos Plus Size Molett FotomodellMunkahely:

- MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK EGYESÜLETEINEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE a Humanitás c.lap fotós munkatársaként és ügyintézőként-iktatóként 11 éveA Napsugár Anna Jeltánccal falakat dönt le:
Két fantasztikus dolog történt az 5 éve épülő Napsugár Anna Zenei Jeltánc Társulat és 18 éve épülő Jeltáncművészeti ág életében. A jeltánc segíti lebontani a fogyatékossággal élő emberek és az egészséges társadalom közötti falakat. Olyan gyógyító hatású táncművészet, ami mindenkinek szól. A Jeltánc művészete abban rejlik, hogy a zenét, a dalok szövegét siket jelnyelv segítségével fordítja át, és táncolja el, amely egyedülálló is, hiszen jeltánc művészként, magam is hallássérült, enyhén mozgássérült vagyok.
18 éve ahonnan eddig 100 első, második díj, közönség díj, zsűri különdíj ,számos elismerések szerepelnek repertoárjukban.
2005. március 2-án Magyarországon új művészeti, gyógyterápiás sport–táncág született, a zenei jeltáncművészet, melynek első képviselője, hivatalosan szakvizsgával és működési engedéllyel rendelkező jeltáncművésze Napsugár Anna. A fiatal mozgássérült és súlyos nagyothalló művésznő a kezeivel, testmozgásával teszi „hallhatóvá-láthatóvá” a zene hangjait, szövegét, ritmusát- nemcsak hallássérült emberek számára. Ahogy ő mondja:
,,A zenei jeltánc lebontja a félelem falait, hitet, önbizalmat és szeretetet ad mindenkinek."
Amióta megszületett a Jeltánc szakvizsga járja az országot kisebb falvaktól egészen Országos Kulturális rendezvényekig, versenyekig.
2011 év -2012-ben Országos Amatőr Táncversenyre besorolták a színpadi jeltáncot.
Be szeretném bizonyítani, mi fogyatékossággal élő embereknek nekünk is van tehetségünk
és megpróbálom lebontani az ép és fogyatékos emberek társadalma közt még a mai napig érezhető falat.

A zenei jeltáncművészet előadása során segítséget ad a kommunikációs készség; a személyiségfejlesztés; és a koncentrációs képesség növelése érdekében:
 A hallássérült sorstársaknak csak jelnyelv segítségével adható át a zene világa, és csak így érezhetik a zene művészetét, és a táncterápia a zene ritmusát és kottáját mutatja meg a számukra.
Láthatatlan fogyatékosság a hallássérült ember is, hiszen csak akkor lehet észrevenni a gondot, ha jelelni kezd és kiderül, hogy nem hall.
 A mozgássérült sorstársak a jelnyelv segítségével kijöhetnek a bezárt magányosság világából, elfogadhatóvá válik a mozgássérültség, és a táncterápiával a mozgás is segíthető, az ember bármilyen segédeszközhöz is van kötve. Látható fogyatékosság a mozgássérült ember, ezért társadalmi szempontból az egyik legrosszabb fogyatékosság, hiszen a mindennapi életükben nehéz mozgás.
 Az értelmi fogyatékos sorstársakat a jelnyelv segíti figyelem koncentrálásban és a logikai készségben. Ezért már alap- és középfokon jelnyelvi ismereteket is tanítanak számukra, hogy az egyáltalán nem- vagy csak kicsit beszélni tudó sorstársak kommunikációját fejlesszék a könnyebb megértés érdekében. A táncterápia gyógyító hatása lelki és testi nyugalmat ad számukra.
Láthatatlan fogyatékosság az értelmileg sérült ember, hiszen csak akkor lehet észrevenni a gondot, ha értelmetlenül beszélni kezd.
 A látássérült sorstársaknak a siket jelnyelv átadása kéz a kézben érintéssel történik. A zenei érzéseket lélekben szeretet jeleivel adhatják át. A kéz adja a szemük látását, ezért segítségnyújtást adnak a zenéken keresztül a képzeletvilágukon át az élet szép képeinek történeteit leírva láthatóvá varázsolni. Finomítva a tapintási készségüket segítve ezzel a környezetükben a tájékozódást. A táncterápia megkönnyíti a mozgásuk biztonságérzetét.
Látható fogyatékosság a vak és a gyengén látó ember is, ezért társadalmi szempontból a másik legrosszabb fogyatékosság, hiszen mindennapi életükben hiányzik a fény-jele.
Előadásokon közösen töltött idő közösség és személyiségformáló ereje gyakorol pozitív hatást a résztvevőkre. A jó hangulatú együttlétek megnyugtató hatást gyakorolnak a különböző fogyatékossággal élő sorstársak, kedélyállapotukra.


Művészi pályafutásom során, több versenyen és fesztiválon is kaptam elismerést, továbbá híres magyar énekesek is meghívtak jótékonysági koncertjeikre, ahol az énekesek mellett állva a színpadon fordítottam át a jelnyelv segítségével a zeneszámok szövegét a hallássérült emberek számára, miközben saját koreográfiám alapján táncoltam a zene ritmusát.
Volt már Budapesten Önálló Estem meghívott zenei művészek vendégszereplésével. Meghívást kaptunk: Brüsszelbe, Ausztriába, Lengyel országba, Szerbia Montenegróba, hazánk szinte minden kisebb nagyobb városába.
Több televízió közvetítette a hivatalos jeltáncművészi produkciókat dokumentumfilmként is felhasználták.
-A műfaj nem csak az „egészséges” és a sérült társadalom közeledését segíti, hanem a különböző fogyatékossággal élők együttműködését is.
-Neves előadóművészekkel segítőkre találtam, megragadtam a tanulási lehetőségeket, sport masszőr vizsgát tettem hogy jobban megismerjem az emberi szervezetet.
-A színház a filmművészet területén is ismereteket szereztem, több kisebb nagyobb társulat tagja is voltam: SINOSZ: ERGO SUM, BEKE jelnyelvi amatőr színész, BEKE Alelnök Mázló Tímea siket színész egyesületében.
-Kiemelem Jaross Viktória színházában eltöltött egy évadot és meleg szeretettel gondolok Földessy Margit Színi tanodájára ahol a beszédkészségem, a rendezői, koreográfusi ismeretem megalapozódtak.

Biográfia:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább