Turbo

Zenei irányzat: Garage
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 14221 alkalommal

Bemutatás:

Magyar Garage Rock együttes.

Weboldal:

Biográfia:

A grunge, progresszív és garage jegyekkel bíró Turbo 2005-ben született az alapító tagok közös rock and roll iránti szereleméből. 2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára pedig elkészült az első EP “Boarman sessions”-re keresztelve.

Néhány tagcserét követően a zenekar végleges és tökéletes felállása:

Tanka Balázs – ének
Vigh David – gitár
Dure - Hammond/Fender Rhodes
Jero – basszusgitár
Delov Jávor – dob

Az EP-n található One More Time című dalra készített videoklipet a publikum és a magyar MTV igen pozitívan fogadta. A dal és a klip is több hétig előkelő helyeken szerepelt a hazai listákon.
2009 januárjában a Turbo egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, februárban a Subscribe 10 éves szülinapi koncertjén léptek fel a PECSA-ban, márciusban pedig a 15 év után újra koncertet adó Bedlam vendégei voltak.

A zenekar 2008. második felében rögzítette első nagylemezének – Vol.1 – anyagát, amely 2009. február 27-én jelent meg a MamaZone gondozásában.

Az MR2 Petőfi Rádió kérésére készített akusztik műsor részeként átdolgozott P.Mobil dal – a Lámpagyár – azóta számos nem várt elismerést hozott a zenekarnak és a közönség nyomásra a koncertműsor állandó része lett. A RadioCafé hallgatóinak szavazata alapján pedig 2009-es év albuma a Turbo Vol1 nagylemeze.

A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a ’Zene a rasszizmus ellen’ elnevezésű koncertsorozaton, majd az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült - a Heavyweight Promises című dalhoz - a Turbo második videója.

2010 februárjában a Fonogram Díjátadó Gálán osztatlan sikert arató fellépésük mellett „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában elnyert díjjal is gazdagabb lett a zenekar.
2010 nyarán a hazai fesztiválok mellett júliusban a szerb Exit Fesztiválon és a Siófokon megrendezett MTV Icon-on is felléptek.

Ősszel ismét fővárosi és vidéki klubkoncertek következtek, valamint egy több héten át tartó Radio Café listavezető dal, a Magnet megjelentetése. 2010 decemberében a Turbo másodjára volt vendége a népszerű hollnad énekesnőnek, Anneke Van Giersbergen-nek és a tervek között szerepel egy közös dal felvétele is. 

A második nagylemez ’Lost Measure’ címmel 2011. májusában, szerzői kiadásban jelent meg. Ez az év koncertekkel, majd 2012-2013 főként stúdiómunkával telt. A zenekar egyszerre dolgozott egy hangos és egy akusztikus anyagon is, melynek gyümölcseként - klippel kísérve - napvilágot látott az első magyar nyelvű dal, a Nebulosus. 

2013 októberében a tengerentúlról érkező New Model Amry vendégei voltak az A38 Hajón, majd decemberben önálló lemezbeharangozó koncertet adtak ugyanott, valamint bemutatásra került a harmadik nagylemez debütáló dala, a Soul Sister is, egyből egy különleges technikával forgatott videó kíséretében. 

2014 április 9-én online megjelentette meg harmadik, Pentagram címet viselő nagylemezét a zenekar, szintén a MamaZone kiadó gondozásában.  

forrás: mamazone

Turbo dalszövegek (45 db):

City Of Satellites

Come To Me

Controller

Crystal Valley

Family Warfare

Gate Of Saturn

Heavyweight Promises

If I Had A Plan

Indecision

Liberator

Liquid Silver

Magnet

My World's On Fire

Neon Spines

One More Time

Out Of My Mind

Punked

Seven Skulls

Shine on

Simple Man

Tears Of Chronos

The Plan

The Tide

Turning Soul

Ultraviolet (Healing Song)

Upside Down

Wild pony

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább