Meszecsinka

Zenei irányzat: Világzene
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 5, összesen 10606 alkalommal

Bemutatás:

A Meszecsinka teliholdkor született, különös varázslat által.
A neve Holdacskát jelent és egy bolgár népdalból jött.
Hat nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol), két országból jön (Magyarország, Bulgária) és a Csodaországba tart.
Csak azt csinál, amit nem lehet nem csinálni.
Sok stílust ötvöz, de saját stílusa van - az élete.
Ösztönből zenél és rácsodálkozik a világra.
Lágy és simulékony, de nem hagy kétséget.
Megkerüli a slágerlistákat és belelopakodik az emberek szívébe.
Nem a lájkodat akarja, hanem Téged.
Maradj csendben és meghallod.

Biográfia:

Meszecsinkát Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapították meg 2009- ben. Eleinte duóként léptek fel, mára a zenekar bőgőssel és ütős hangszeressel is bővült. Saját dalokat és népzenei feldolgozásokat adtak elő. 2010 januárjában egy hatszámos demót jelenítettek meg, amelyről a Zene.hu a következőt írja: „Lágyabb, pörgősebb, angol, spanyol és magyar népies melódiák egyszerű, de nagyon eltalált hangszereléssel és mélyre ívelő énekkel. Holdacska, mely valószínű egyre fényesebben fogja beragyogni a magyar ándörgránd egét.” A következő években a Meszecsinka népszerűsége gyorsan nőtt. A zenekar hallható sok budapesti és vidéki klubban, fesztiválon (SZIN, VIDOR, BábelSound, Mesterségek Ünnepe, Művészetek Völgye, Szegedi Várjátékok), és egyre többet turnézik külföldön: Lengyelország, Csehország, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Bulgária, Németország. 2011 májusában a zenekar közel száz jelentkező közül megnyerte a Folkbeats tehetségkutató első díját – amerikai turnét. 2013-ban került rá sor. Meszecsinka 13 koncertet adott USA és Kanada különböző koncerthelyein, köztük New York egyik híres multikulti klubjában, a Dromban, Philadelphia ismert jazz klubjában, a Chris’ Jazz Café –ben, és a Torontó bulis városnegyedének fontos helyszínén, a Lulu Lounge-ban. A Magyar Narancs másfél oldalas interjút közölt a zenekarral, a Zenész Magazin címlapjára is felkerült. A Dunaparty Fesztivál keretében Meszecsinka több ezer embernek játszott a Clark Ádám téren felállított színpadon, A MÜPÁ-ban tartott Népzene Ünnepén játszott a műfaj legjobbjaival együtt, a Fidelio szerint „a legeredetibb hangzást produkálva”. 2012 májusában megjelent a zenekar első nagylemeze, CD-n a Narrator Records kiadásában. A lemezt Bécsben mutatták be először, a rangos Balkan Fever fesztiválon. Ugyanakkor jelent meg a Meszecsinka első videoklipje. A zenekar nemzetközi sikere német kiadáshoz vezetett – a hamburgi Hiperbole Records kiadta és terjeszti Meszecsinkát az egész világon. Ez alkalommal a zenekar 2013-ban két németországi turnét is lebonyolított. 2014-ben Meszecsinka Oroszországban járt és az útjáról egy, a Vörös Téren is forgatott klipet készített egy új dalára. A Kinyílok c. új klipet Csepeli Eszter forgatta, akinek az új filmje a 2014-es Cannes Filmfesztivál hivatalos válogatásában szerepel. A klip a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet. Az új albumát a Vidor Fesztiválon mutatta be, 1500 ember előtt.

Albumok:

Meszecsinka Kinyílok

Kinyílok

2014

Meszecsinka Ai

Ai

2015

Meszecsinka dalszövegek (29 db):

Az árnyékok

Citadella

Dunna alatt

E kertemben

Esperando

Felülről fúj

Fújja

Gyerekjáték

Hajnalban

Hajnali ének - Cigane

Könnyű

Kuku

La Piconera

Marra

Miért nem látsz?

Nehéz

Piano

Réten

Romlott testem

She

Távol

Ti

Un Cabrito

Vetre le


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2018 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább