Meszecsinka

Zenei irányzat: Világzene
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 12639 alkalommal

Bemutatás:

Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. Meszecsinka hét nyelven énekel, négy országból jön (Magyarország, Bulgária, Lengyelország és Horvátország) és Csodaországba tart, ahol a magyar és a bolgár folklór együtt él a flamencoval és a pszichedelikus rockkal, az orientális az experimentálissal. A zenekar aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. A Kinyílok c. klip a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet.

Biográfia:

Már az első albuma (2012) nemzetközi érdeklődést váltott ki, amely a német Hiperbole Records általi kiadáshoz és sok turnéhoz vezetett.
A második albumát (2014) a Vidor Fesztivál nagy színpadán mutatta be, 1500 ember előtt. 2015 nyarán jelent meg egy négy számos EP, amelyről azt írta a NOWMagazin: „olyan tűz ég benne, ami felperzsel”. Ősszel egy művészi klippel jelentkezett a zenekar.

A Global Hotspots program keretében Magyarország kulturális követeként előadásokat és workshopokat tartott dán iskolákban és egyetemeken. Meszecsinkát beválasztották azon tíz zenekar közé, akik a Budapesten megrendezésre kerülő WOMEX nulladik napján léptek fel.

Tagok:

Krolikowski Dávid

ütőhangszerek, dobok

Vajdovich Árpád

nagybőgő, basszusgitár

Albumok:

Meszecsinka Kinyílok

Kinyílok

2014

Meszecsinka Ai

Ai

2015

Meszecsinka dalszövegek (29 db):

Az árnyékok

Citadella

Dunna alatt

E kertemben

Esperando

Étienne húz

Felülről fúj

Fújja

Gyerekjáték

Hajnalban

Indulj el - Jore dos

Kinyílok

Könnyű

Kuku

La Piconera

Marra

Miért nem látsz?

Nehéz

Piano

Réten

Romlott testem

She

Szállok

Távol

Ti

Un Cabrito

Veres az ég

Vetre le

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább