Cimbaliband

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 23386 alkalommal

Bemutatás:

A Cimbaliband olyan mint egy kelet-európai világváros. Régi letűnt korok nyoma, keveredik sokszínű új modern dolgokkal, állandó mozgásban van, nyüzsög, és mégis működik. Igazi multikulturális kavalkád. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, horvát tamburás, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos. Mindenki más zenei világból érkezett. Magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, délszláv muzsika, rock’n’roll, különböző műfajok, de két dolog mégis összetarjta a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok Unger Balázst a cimbalom Chuck Berry-je ként, gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. Koncertjeiken igazi örömzenét játszanak, stílusbeli korlátok nélkül, de mély gyökerektől táplálva. Ettől ez a nagyon is mai, friss és lendületes világzene olyanokat is magávalragad, akik egyébként nem állnak közel a népzenéhez. Erről árulkodnak sajtóvisszhangjaik, koncertjeik és eredményeik.
Unger Balázs cimbalmos két autentikus népzenei szólólemezzel (Forduló, Második Forduló), és egy kis etno-jazz kirándulással (Dresch Quartet) a háta mögött Wertetics Szlobodán harmonikás barátjával 2006-ban indította útjára a Cimbaliband-et, azzal a céllal, hogy egy olyan zenekart hozzanak létre, ahol sokrétű zenei tudásukat korlátok nélküli örömzenélésben mutathassák be a publikumnak.

Biográfia:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább