Rönk

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 11918 alkalommal

Bemutatás:

Falusi punk zenekar Dunaszekcső, Mohács és Lánycsók egyesülésével!

Biográfia:

2006 körül négy dunaszekcsői srác (Zoli - ének, Zsiga - szóló, KisGábor - dob, Csaba - ritmusgitár) fejében megfogant a zenekar ötlete, amit aztán ki is tudtak hordani. Idejük jó részét gördeszkázással és baromkodással töltötték, ezáltal a zenekart a barátság kötötte össze, nem pedig a befutás gondolata. Hozzá kell tegyük, hogy gitártudással akkor még csak Csaba rendelkezett, Zsiga akkoriban kezdett el gitározni tanulni, KisGábor pedig dobtanárhoz járni, (Zoli azóta se jár énektanárhoz :D) A zenekar első rendes próbájáról megoszlanak a vélemények, mivel a banda relatíve sok tagot felemésztett híressége ellenére. A stílusról, amit képviselni akartak, ekkor még nem alakult ki éles kép, feldolgozásaik a rock és punk közé estek.

Az első két tag, Csaba (ritmusgitár) és Töki (basszusgitár) hamar kiléptek, akik helyére B. Gábor (ritmusgitár), Robi (basszusgitár) léptek, majd a zenekar egy szintetizátorossal (Torki), bővült. B. Gábor akkori barátnője, Szofi is aktívan részt vett a zenekar próbáiban. De előbb utóbb a távolság és a továbbtanulás a három tagot (B. Gábor, Szofi, Torki) kitépték a csapatból. Ekkora viszont már eldöntötték, hogy a punk stílus környékén szeretnének mocorogni. Ebben leginkább az énekes hatása érvényesült.

Bár a felállás már elég volt ahhoz, hogy fel tudjanak lépni, egésznek csak akkor érezték magukat, amikor Nörb beállt hozzájuk ritmusgitározni. Pár koncertet tudtak csak eljátszani vele, mert ő is hamar kilépett, leginkább a zenekar motivációs problémái miatt.

Így a zenekar négy tagra redukálódott, de kitartásuk rendületlenül megmaradt. Ezután viszont a zenekar eljutott ara a szintre, hogy a tagjai egy demó kiadásáról tudjanak fantáziálni, mivel ekkorra már nem csak feldolgozásokat játszottak. A demo felvétele és összerakása kapcsán említést érdemel Sztivi, az Erózió zenekar énekese, aki a munka nagy részét magára vállalta. A demo kiadása 2010-ben történt meg, ami Nörbben elindította az esetleges visszatérés gondolatát.

Így 2010 decemberében, miután volt egy "rögtönzött-közös-Nörbös" fellépés, Nörb ismét a zenekar ritmusgitárosa lett. Ezek után több fellépés volt, mint azelőtt, köszönhetően Nörb motiválásának és szervezésének, a zenekar több helyen is megfordult, és olyan zenekarokkal lépett fel és barátkozott össze, mint a Rock ant Roll, Látványnépség és Erózió.

2012 egy mozgalmas év a zenekar számára: elkezdték felvenni első albumukat, aminek a munkálatai a tervezettnél hosszabbra húzódtak, de ami késik, nem múlik, nemsokára be tudják fejezni a sávok felvételét, onnantól már Sztivi aranykezein múlik minden :D Ezenkívül a zenekar összeállt a Látványnépséggel és az Erózióval egy közös turné erejéig (Punk Rock Circus Tour), amelynek során több városban is megfordultak. A turnéról egy kifejező videót érhettek el itt:

http://www.youtube.com/watch?v=-ct3mSRrsGE

A turné eléggé kimerítette a zenekart, valamint a felvételeket megnehezítette, és mire vége lett, már vizsgaidőszak volt. Ekkor csökkent az aktivitás, ami a nyár végéig úgy is maradt. Ez Nörb kilépéséhez vezetett, a zenekar közös megegyezés alapján búcsúzott el Nörbtől. Azonban rövid időn belül új ritmusgitáros csatlakozott a bandához, név szerint KicsiKrisz, akivel azóta már közös próba is volt, és a zenekar egyértelműen áldását adta KicsiKrisz tagságára.
Ez után 2013-ban a zenekar sikeresen befejezte a felvételeket és nagy nehezen a borító is elkészült, így a zenekar kiadhatta a 11 számos HATEköznapok c. albumát.
Az anyag ingyenesen letölthető innen: http://www.mediafire.com/?7ci7t7f9zylniqeJelenlegi felállás:Bíró Zoltán - ének

Kovács Krisztián - ritmusgitár

Papp Zsigmond - szólógitár, vokál

Salamon Gábor - dob

Schnell Róbert - basszusgitár

Albumok:

Rönk dalszövegek (13 db):

Bő nyállal

Eve

HATEköznapok

Így a jó

Junkyard

Lányok

Micsoda MILF

Stoner

Szép emlék

Szép emlék


Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2017 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább