Doghitters

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 3461 alkalommal

Bemutatás:

A zenekart 2007 december elején a régi Septic és Septic Pain tagok Joe és Lala keltették életre miután a Septic 2007októberében végleg a földbe állt. Az új zenekarban a tettes társak: Kutya (Flammable) és Ákos lettek.

Biográfia:


Az intenzív próbákon gyorsan születtek a dalok, a hardcore és a metal határvonalait keresztezve, így 2008 februárjában már a Puzzle-Speudo Stúdióban rögzítettük első promóciós lemezünket, amire 3 szám került rögzítésre.

A korong nagyon pozitív visszhangot kapott, és az országszerte megejtett sikeres koncertek is azt bizonyították, hogy jó úton járunk.

2008 végére már 12 számmal rendelkeztünk, és elérkezettnek láttuk az időt egy nagylemez felvételéhez. A munkálatok a Bit – Beat King stúdióban folytak ”Wackor” Miki keze alatt. 2009 tavaszára elkészült a végleges koncepció, mind hangzás, mind pedig a borító tekintetében. A lemezen több vendég énekes mellett Tóth Gergő a Bilnd Myself-ből egy teljes dalt énekel.

Az Edge Records kiadóval 2009 áprilisában kötöttünk szerződést. A lemezünk június 4.én jelent meg BECSÜLET: felhasználói kézikönyv címmel.

Ezután újabb koncertek következtek, szerte az országban, valamint játszottunk határokon túl is (Révkomárom, Székelyudvarhely).

2009. július 17. sajnos megváltunk Ákostól, aki már nem érezte igazán magáénak a zenekart. Rövid tanácskozás után Lengyel Eriket próbáltuk ki, aki a számokat igen hamar megtanulta. Eddig beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Egyből a mély vízbe került, de bizonyított a koncerteken.

Újra jártunk Székelyudvarhelyen, játszottunk a hazai metal / hardcore színtér elit zenekarai előtt (Blind Myself, Cadaveres, Social Free Face, Watch My Dying, Wackor, Fürgerókalábak), valamint külföldi zenekarokkal (Franciaországból, Kanári-szigetekről, Romániából, Svédországból, Szlovákiából).

Az új számokat már Erikkel írtuk, lassan kialakult az új lemez dalcsokra, amik sokkal energikusabbak, harapósabbak lettek az elődeiknél.
2012 júliusára elkészült az kislemezünk Mit ér a jövőnk? címmel. Anyagi megfontolásból csak 3 számot vettünk fel. Az anyag ingyenesen letölthető, aki viszont támogatni szeretné a zenekart és megveszi a lemezt az kap egy bónusz tételt is.
Jelenleg azon vagyunk, hogy minél többet játszhassuk élőben az új számokat, minél több emberhez eljussunk. Persze ez a mai gazdasági helyzetben nem a legegyszerűbb, de kitartunk!
HARDCORE STILL LIVES!

Tagok:

Lala

gitár

Kutya

ének

Joe

basszusgitár

Erik

dob

Albumok:

Doghitters Becsület

Becsület

2009

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább