Ölveti Blues Band

Zenei irányzat: Blues
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 17025 alkalommal

Bemutatás:

Az ÖBB 1989. -ben több éves nyugat-európai utca, és kocsma zenélés után, Amszterdamban alakult meg.

- Kezdetben egyéni hangvételű, utcai produkciókkal szórakoztatták a város turistáit, őslakosait, ami egyben a megélhetésüket is jelentette. A különleges hangra, és az egyszerű, ám elementáris zenére nemsokára felfigyeltek a környező bárok, klubok tulajdonosai, és ettől kezdve a zenekar igazi színpadokon játszhatta kedvenc zenéjét.

A kialakult kapcsolatok révén Nyugat Európa nagy városaiban több sikeres koncertet adtak, míg 1990 tavaszán a kedvező politikai változások lehetővé tették, hogy a banda visszatérjen Magyarországra -

1990.- ben a három alapító tag: Boros György, Bujdosó András és Ölveti László hazatért, hogy az eredeti elképzelések szerint,

egy ryghtm & blues együttes alakításához zenészeket toborozzanak.

Ebben az időszakban játszott a zenekarban Dorogi Barbara, Dr. Valter, Oláh Andor, akik évekkel később meghatározó alakjai lettek a magyar Blues életnek.



A zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja ) és az ország Blues kocsmáinak.

1997.-ben több nyilvánosságra azóta sem hozott stúdió munka után,

a Crossroads records gondozásában kereskedelmi forgalomba került a Pocsolyába léptem címet viselő kazetta

(ÖBB: Boros György, Pércsi Sándor, Ölveti László,

Bujdosó András, Mező Orbán, ), melynek címadó szerzeményét a Takáts Tamás DBB. tolmácsolásában már az egész ország ismerte.

Az alapító tagok közül többen újra nyugatra távoztak, ahonnan új inspirációkkal tértek haza. 2003.-ban készült el a következő album, Jó reggelt Blues címmel (ÖBB: Boros György, Pércsi Sándor, Ölveti László, Bujdosó András, Mező Orbán). Az anyagot az RNR Média kiadó gondozta.



2004-2006 ÖBB: Varga Imre, Nikolin Zoltán, Ölveti László,

Bujdosó András, Mező Orbán.







2007-től ÖBB: Boros György, Pércsi Sándor, Ölveti László,

Vincze Krisztián, Takács Richárd.

2008.-ban több nemzetközi bluesfesztiválon szerepelt a banda:

a németországi 17. Rother Bluestage-on



valamint az Ausztriai Bourbon Street Fesztivál vendégeként (http://www.bourbonstreetfestival.at/) .

Több klubkoncertet adtak Prágában és Brnoban, ahová 2009-ben visszahívást nyertek egy 3-4 állomásos cseh miniturné jegyében.

2009. márciusi Rockinform magazin exkluzív cd mellékleteként megjelent az együttes harmadik albuma, Te és én címmel.

2009 júliusában Németországban és Ausztriában sikeresen vendégszerepelt az együttes, többek között Joe Bonamassa világhírű amerikai blues gitáros-énekes előzenekarként!



Az ÖBB sikeres külföldi koncertek mellett 2009 -ben a Sziget blues színpadán, az internacionális szigetlakók előtt, majd a Magyar Dal Napján,

valamint a XII. Bluespatika Jamboree Fesztivál Blues őrültek éjszakáján mutatta be tudását és igazolta, hogy a cívisváros nem csak a velük egyidős Tankcsapdát adta a hazai zenei életnek (Nemes Nagy Péter)



2010-11. nyarán külföldi portyák:

Németország, Ausztria, Lengyelország és Csehország jó nevű Jazz és Blues fesztiváljai, blueskocsmái ismerték meg az együttest!

Trostberger Jazz T(wo)day ,

Grosskarlbacher Lange Nacht des Jazz,

Fieberbrunn-Riverhouse,

Suwalki Bluesfesztivál,

Stetson and Bourbon Festival,

Burghausen Jazz



2011: Pércsi Sándor (basszus-vokál); Vincze Krisztián (szólógitár); Ölveti László (ének-szájharmónika); Kónya Levente József (ritmusgitár-ének); Sándor Balázs (dob); Boros György (szöveg-zene, ritmusgitár-ének).



2011. augusztusától, illetve őszétől, Sándor Balázs dobos, és Kónya Levente József gitár, ének - a debreceni Kuttya zenekar két tehetséges fiatal tagja - erősíti az együttest!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább