Amatild

Zenei irányzat: világzene, vers-zene
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 11596 alkalommal

Bemutatás:

Pénzes Matild (ének) Veress Gábor Csaba (gitár) Juhász Róbert (gitár) Barabás Tamás (basszusgitár) Bede Péter (fúvós hangszerek) Clemente Gábor (ütőhangszerek)

Biográfia:

Az AMATILD zenekar világzenéjében a magyar népzene, az orientális zenei hatások, valamint az európai progresszív zene és a jazz elemei találnak egymásra izgalmas, egyedi módon. A zenekar műsorán kizárólag saját kompozíciók szerepelnek. A dalszövegek elsősorban az autentikus népdalok ősi képvilágából merítenek inspirációt. Pénzes Matild sokszínű, egyéni énekhangja és dalszövegei, valamint Veress Gábor Csaba jellegzetes gitárjátéka és szerzeményei olyan különleges zenei világot alkotnak, hogy aki egyszer már hallotta ezt a muzsikát, az legközelebb biztosan azonnal fel fogja ismerni az AMATILD zenéjét. Bár a zenekar tagjait a nagyközönség különféle műfajokból ismerheti, Juhász Róbert (gitár), Bede Péter (fúvós hangszerek), Barabás Tamás (basszusgitár), valamint Clemente Gábor (ütőhangszerek) játéka ebben a zenében tökéletes összhangban olvad össze és színesíti, erősíti a dalok hangulatát, mondanivalóját. A zenekar bemutatkozó lemeze 2013. máriusában jelent meg a GRAMY Records gondozásában, „Föld és Ég” címmel. Új maxi lemezük pedig a Music Fashion kiadónál látott napvilágot 2013 decemberében „Jöjj el” címmel. A cd különlegessége, hogy a címadó dalból Zoohacker készített remixet. Legújabb nagylemezük 2014 decemberében jelent meg, Falusi zsoltár címmel, amelyen Puszta Sándor verseit dolgozták fel.

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább