Turcsányi Tibi

Zenei irányzat: Pop-Rock
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 3958 alkalommal

Bemutatás:

Turcsányi Tibi 1989.március 1.- én született Szlovákiában, Rimaszombat városában.
Gyermekkorát egy kis vidéki faluban, Rimaszécsen töltötte. Már egész kicsi korában szeretett előadásaival másokat szórakoztatni. Óvodás korában többször állt színpadon és szavalt, táncolt, énekelt… Általános iskolásként tagja volt az iskola kórusának, amivel több helyre lehetősége nyílt ellátogatni fellépőként. Középiskolás korában már több fellépése is volt. Majd megrendezésre került egy dalfesztivál, amin különdíjat nyert, ekkor döntötte el, hogy: IGEN- az énekléssel szeretne foglalkozni. Jelentős eseménye életének, hogy 2008-ban elköltözött Budapestre.

Legelső dala ,,Az Igazi Arcom’’ (2012) címet kapta, aminek zenei producere Závodi Gábor volt, a gitárjáték pedig Dandó Zoli munkája, kislemezen is megjelent és a többek közt a Neo Fm rádión volt hallható.

2013. március 1.-én Tibi születésnapján megjelent legújabb dala az ,,Ez Az Élet'', amelyet Kardos Roland írt és az Almost Already készítésével első klipje is megjelent.

2013.11.10 a Class Fm rádión debütált Tibi ,,Lásd Meg A Fényt'' című dala, amelyet Fenyvesi Attila írt neki, akit az Inflagranti együttes frontembereként ismert meg az ország. Ez egy duett, amelyet Ladányi Patríciával (Patty) énekelnek, aki neve szintén nem ismeretlen. Megismerhettük őt többek közt a Children Of Distance: Emlékezz rám dalából és klipjéből, VIVA, The Voice...

2014-elején elkészült a neves zeneszerző Burai Krisztián által írt dal ,,Árral Szemben" címen, amelyet Tibi, Fekete Dáviddal (Megasztár 4 döntős) és Solt Klaudiával (The Voice, Caramel háttérénekesnője éveken át) énekelnek. Rengeteg helyen találkozhatunk vele, pl. Juventus, Class Fm - ahol vendégek is voltak egy interjú erejéig a Class Magyarokban. Olvashattunk róluk különböző lapokban. Videoklip is készült a dalhoz, amelynek premiere a Tv2 Mokkában volt, de láthattuk a Muzsika tv-n és a FEM3-on is.

2014. november 16.-án Tibi új dallal jelentkezett, amelyet az X-faktorból ismert Batánovics Lilivel énekelnek és az ,,Őrangyal" címet kapta. A zenét Fenyvesi Attila (Inflagranti) szerezte, a szövegét pedig Tibi írta. A média több formája is beszámolt a közös dalról.

2015.12.09 - jelent meg Tibi ,,Most Légy Velem" című dala, amelynek szövegét Tibi írta és az egészségügyi dolgozók aktuális helyzetéhez formálta, a vele egy időben megjelenő klip, magáért beszél. A média több változata is beszámolt a dalról, Tv2 Tények, M1, ATV, Hír Tv, rádiók, napilapok...

2017-ben Tibit láthattuk Jakupcsek Gabriella - Egymás Szemében műsorában a Tv2-n.

2019.06.11-én megjelent Tibi legújabb dala és videoklipje az ,,Ilyennek Születtél", ami az elfogadásról szól.

2019.11.16.-án megjelent a Trimedio Csoport kiadásban egy válogatás album Bakelit Fesztivál néven, amin Tibinek is megjelent egy vadi új dala, ami a Ha Valakire Vársz címet kapta. A zenét Szlabik Erik írta, dalszöveget Radics Márk a stúdiómunkát pedig Keskeny Márk készítette. A Sztár Limonádé magazin különszámával kapható országszerte, amely egy hosszabb interjút is közölt Tibivel.
2019.11.17.-én pedig látható volt az új dal Tibi előadásában a TV2 zenecsatornáján a Zenebutikon, a Bakelit Fesztivál című műsorban.

Turcsányi Tibi dalszövegek (9 db):

Az Igazi Arcom

Ez Az Élet

Ha Valakire Vársz

Ilyennek Születtél

Most légy velem

Ránk Ragyog

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább