Colombre Band

Zenei irányzat: Alternatív
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 10192 alkalommal

Bemutatás:

A Colombre Bandet 2007-ben alapította Váray László. A jelenlegi, végleges felállásban és akusztikus hangzással 2008 júliusa óta koncerteznek: Váray László ének, gitár, mandolin; Csordás Veronika ének; Deák Gábor gitár; Kovács Gábor cajon/ülődob, vokál. Kezdetektől fogva saját dalaikkal és sajátos stílusban utaztak, amely alapvetően a blues-ban gyökeredzik, ezen kívül a hip-hop-, folk- és rockezene mixtúrája.

Weboldal:

Biográfia:

2008-ban Ferenczi György meghívására muzsikáltak  a 40. születésnapi koncertjén az Új Színházban a Rackajam, Csík zenekarok társaságában, felléptenk a Sziget-, Mediawave-, Moveast fesztiválokon, klubkoncertek mellett saját nevük alatt futó klubot indítottunk Győrben és Budapesten.
2009-ben többek között részt vettek az első Thanks Jimi Fesztiválon T.M. Stevens és Stevie Salas társaságában, s folytatódtak klub- és fesztiválkoncertjeik.  Az év második felében pedig megkezdődtek első nagylemezük felvételei.
A lemez 2010 áprilisában jelent meg Tánc az ördöggel címmel a Gryllus Kiadó gondozásában, a lemezen közreműködők között van Ferenczi György és a Rackajam zenekar, továbbá Győri Balázs a Sugarloafból.

A zenekar 2014-ben új EP-n kezdett dolgozni, júliusban Kontroll nélkül című dalukat tették elérhetővé és letölthetővé az interneten, honlapjukon.

A Kontroll nélkül egy jól sikerült pillanatfelvétel az elmúlt fél évről, amit már billentyűssel kiegészülve koncerteztek végig. A hip-hop-, blues- és rockzene különleges keveréke nagyon jól működik a legújabb dalokban is, a zenekar másik fő fegyvere, az erős dalszövegek pedig a Colombre Bandtől megszokott módon tesznek eleget az "intellektuális gyorsbüfé"  jellemzésüknek.

Ahogy egy rajongójuk fogalmazott:

"egy Colombre Band dalszöveg olyan, mint egy jól nevelt pitbull, kitépi a szívedet, de végül visszahozza."

Az első években akusztikus megszólalású zenekar evolúciója eddig is a közönség szeme előtt zajlott és a legutóbbi lemez megjelenése után fél évvel, 2014. tavaszán teljesedett ki - március óta a Colombre Band legénysége:

A 2013-asi lemez címadó dalához (Húsevő) készült klipet több zenei blog is felfedezte, két filmfesztiválon szakmai díjat is nyert /2013. Pannonfíling Filmfesztivál; 2014. Savaria Filmszemle/
               


Tagok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább