Twin City

Zenei irányzat: alternatív country
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 6583 alkalommal

Bemutatás:

Magyar alternatív country együttes. Az „alternatív” kategória a klasszikus country-tól való távolság jelzője, mert magyar nyelvű dalszövegeik, zenei kalandozásaik, verseik és iróniájuk rendszerint messzire sodorja őket.
Mialatt a country minden zenei irányát bejárták, rátaláltak egy európai közös zenei eredőre is, ami zenéjükben néhol egészen hangsúlyosan megjelenik. Ahogy ők fogalmaznak: "... magyar valóságunkat szerelemmé hangoljuk a country mögött megbújó folkkal."
A 2015-ben megjelent Kicsi pásztor c. daluk ezt az ébredő szerelmet mutatja.

Weboldal:

Biográfia:

Az együttest 2011-ben alapította Jung Norbert és Jung Andrea. 

Jung Norbert neve ismerősen cseng a hazai rock életben. Az ország legkiválóbb rock-gitárosainak egyike; 1987 óta neves rock, metál és punk együttesek dicsérik a nevét és kezét: Pokolgép, Sing Sing, Dirty Dance, Cool Head Klan stb., továbbá számtalan produkcióban és albumon közreműködött gitárosként, zeneszerzőként, hangmérnökként D. Nagy Lajostól Szakcsi Lakatos Bélán és az Eddán át az Emberek együttesig. A Twin City mellett jelenleg a Madách Színházban, a tatabányai Jászai Mari Színházban és az EGO Project-ben gitározik, hangmérnökként és gitártanárként dolgozik, valamint egyedi gitárerősítőket épít.


A Twin City a kezdetektől folyamatosan koncertezik, és növekvő érdeklődés övezi. A csapat a Magyar Dal Napján a Zeneszöveg.hu helyszínein lép fel évről évre rendszeresen, 2015-ben a Dallamos Villamoson ugráltatták meg a teli kocsit. 2014 januárjában közös koncertet adtak Greg Holt amerikai country hegedűssel, ugyanebben az évben a magyarországi Cool Country Fesztivál „Legeredetibb frontember” kategóriájában Jung Andi a fesztivál különdíját kapta. A P. Mobil együttestől több ízben kaptak meghívást koncertjeikre vendégzenekarként.


Korábbi dalaik mellé a 2015-ben megírt Kicsi pásztor c.-vel zenéjükben új irányt nyitottak.


Tagok:

Jung Andrea

ének, hegedű, doromb

Roboz Réka

vokál

Éber Tamás

basszusgitár

Jung Norbert

szólógitár, vokál

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább