Csak Zenekar

Csak Zenekar
Zenei irányzat: rock, punk, alternativ
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 3983 alkalommal

Bemutatás:

A Csak-zenekar történetéhez hozzá tartozik az az előzmény, hogy az első dal a megalakulás előtt 3 évvel íródott.1993 augusztusában Balázs Tamás (ének, szöveg, ritmus gitár), írt egy kétakkordos dalt R. I.P (nyugodj békében) címmel. Aztán középiskolai tanévei alatt megbarátkozott a későbbi basszus gitárossal, Vígh Zoltánnal. Együtt tanulgattak gitározni és saját dalokat is ekkor fejlesztették ki. Később Madai Anita is csatlakozott a trióhoz(akkor még Henye Peti is velük gitározgatott). Anita hegedűn játszott. 1996 nyarán jelentkeztek a Kálvin téri Utca Zene című rendezvényre. A válogatás július 1-én volt. A zenekar innen számítja megalakulásának időpontját, mivel ez volt az első nyilvános fellépésük.

Az együttes igazából 1998-ra „kristályosodott” ki. Aktívnak mondható évük az 1998-1999-es év volt legelőször, amikor Kiss Sanyival elkészítették 20 dalos demójukat (ebből egyet -Vonat sín-még Cserháti István stúdiójában rögzítették). Aztán egyre sűrűsödtek a koncertek, voltak a Veszprémi utcazenén 3 alkalommal is, azóta Szentendrén, és Tiszacsegén is emlékezetes koncerteket játszottak. Az évek során aztán kialakult egy bizonyos számú „rajongó” tábor, így a koncertek egyre jobb hangulatban teltek, és telnek azóta is. Egyik ékes bizonyítéka ennek egy 2000-es évek elei telt házas koncert a Hangfogóban(Perényi u.1),amikor egyik néző megjelent a fején körbetekert wc-papírral,majd a következő dalnál a jelenlévők 90% -a követte ezt a magatartást,miközben üvöltötték, hogy „Legyen vidám!”.

Állandó próbahely( és dobos-Pósán Szilárd,Kovács Atilla,Budai Balázs) váltások után 2006-ban megtalálták végleges helyüket a Domb utca 1 szám alatt és dobosukat Takács Richit.2008-ban Ő javasolta régi barátját, Vincze Krisztiánt szóló gitárosnak.

Legutóbb „Michelangelo felhők” címmel rögzítettek demót(Gyarmati Balázs Hangmérnök Úrral), ami már azt a hangzást rejti amit, talán már a legelején szerettek volna. Bár ezt az albumot nem igen fogják csoport terápiákon alkalmazni. Most az 5. demójukat készítik „Írd meg levélben” címmel, melyen próbahely társuk, a Benzin zenekar énekese (Paszti, aki szintén december 10.-én született, mint Tomi) is részt vesz. Itt megjegyezendő, hogy nagy megtiszteltetés számukra, hogy a Tankcsapda egykori basszus gitárosával és dal írójával egy helyen lehetnek (Labi-a szerk.)

Legújabb klipjük(Morzsák) heteken belül látható lesz az ismert virtuális rendszerben, a régebbiek mellett. Ezek a klipek is tükrözik azt az egyfajta alternatív- rock zenét, amit az évek során megpróbáltak megközelíteni. Úgy gondolják, hogy már elég sok mindent elértek a zenéléssel (másképpen látják a világot és ezzel együtt örök lelki társakat találtak ). A legnagyobb dolog az lenne számukra, ha az ország számos helyén ismert underground, tehát réteg zene lehetne a Csak. Megjelenne egy albumuk és azzal egy olyan 200-300 fős közönség előtt felléphetnének minden ilyen alternatív klubban. Ez elég őszinte lenne számukra. A legfontosabb azonban, hogy zenélhessenek, akkor is ha „csak” egymást hallják…



-Tagok:

Balázs Tamás-ének,gitár

Madai Anita-hegedű, ének

Vígh Zoli-basszus gitár

Vincze Krisztián- szóló gitár, vokál

Takács Ricsárd-ritmus szekció

Vendég gitáros:Kun Zoltán

Csak Zenekar dalszövegek (2 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább