Neck Sprain

Zenei irányzat: Thrash Metál
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 4982 alkalommal

Bemutatás:

Dunaújvárosi zenekar.

Biográfia:

A zenekar az alábbi felállásban alakult meg:

    Nagy Levente – ének, basszusgitár
    Fung András – gitár
    Kecskés Péter – gitár
    Gyuricza László – dob

Kezdetekben feldolgozásokat játszottak, majd 93' év elején felvették az első hat saját szerzeményt tartalmazó magyar nyelvű demo kazettájukat, ekkor még SzélháMOSH néven. Nem sokkal ezután azonban a dobos kivált és az új tag Bakos Csaba lett, majd a zenekar az azóta is állandó Neck Sprain név mellett döntött. Az új név új koncepciót is takart, angol nyelvű szövegekkel készültek a dalok. Minden lehetséges tehetségkutató fesztiválon megfordulva heti 5 próbával fejlesztette magát a társaság, míg végül 1995ben előszerződést kaptak a szombathelyi LMS kiadónál. 1996-ban jelent meg első hivatalos demójuk EDEN címmel, ősztől a Strong Deformity társaságában klubturnén vettek részt. 1997 tavaszától kétéves folyamatos koncertezés következett az Ektomorf zenekarral közösen. A csapat életét sajnos végig követő tagcserék már itt elkezdődtek.

1998 őszén elkezdődtek az első nagylemez felvételei a következő felállásban: Nagy Levente – ének, basszusgitár, Kovács Zsolt – gitár, Kecskés Péter – gitár, Bánfalvi Sándor – dob

Overgain 98'

A szerzői kiadásban megjelenő, a HSB stúdióban Regenye Zoltánnal felvett LP az Overgain címet viselte. Az akkori viszonyok ismeretében hatalmas figyelem követte a mind hangzásában, mind pedig koncepcióban is felüdülést hozó underground anyagot. Az ekkor már elő-zenekarokat is felvonultató Neck Sprain egy 99' tavasztól őszig tartó turnézásba kezdett és saját erejéből, szinte semmilyen médiatámogatást nem kapva számos rajongót állított maga mellé. 2000 tavaszán érte a csapatot a következő tagcsere, ekkor érkezett a zenekarba az azóta is Levivel oszlopos tagként munkálkodó gitáros, Janó Mihály (ex-Ektomorf). Ebben az évben szinte csak a nyári fesztiválokon fellépő zenekar a második nagylemez dalait készítette, amit októberben szintén a HSB stúdióban rögzítettek Hidasi Barnabással.

True Soul Dead Body 2000

A True soul – Dead body lemezcím már egy kiforrottabb, mélyebb lelkületű kilenc számot tartalmazó anyagot takart. A felvételek után koncertek következtek a Tankcsapda vendégeként. 2002-ben Levi hangja felmondta a szolgálatot. Már a True Soul lemez felvételeivel is küszködő Nagy Levente énekes hangszálai bevéreztek és kezdődő hangszálcsomók jelentek meg rajtuk. Ezzel együtt a zenekar három tagúvá zsugorodott Kovács Zsolt és a csapat útjai elváltak.

2005 – 2008, Heavyweight 3rd Round

2005-ben csatlakozott az együtteshez Horváth István "Pityesz". Óriási lendületet kapva a csapat 2005 tavaszán a Meshuggah vendégeként mutatta be új frontemberét. 2006. januárban a Bakery stúdióba vonultak, hogy Varga Zoltán segítségével a zenekar mércéjéhez képest hosszú, 3 hónapos munkával felvegyék a harmadik nagylemezüket, a Heavyweight – 3rd round című albumot. Az akkor mind hangzásával, mind dalaival a magyar „Metal-Etalon” címet megszerző anyag előadásával a zenekar kiérdemelte a legjobb koncertzenekar címét is.[1] Számtalan Magyarországra érkező sztárcsapattal játszottak: Slayer, Deftones, Testament, Fear Factory, Entombed, Sepultura, Soulfly, Destruction, Dog Eat Dog.
2006 Heavyweight 3rd Round felállás

Bánfalvi Sándor dobossal nem tudták összeegyeztetni a munkát. A 2007 tavaszát szintén egy Tanker turnéval nyitó együttest Borlai Gergő és a debreceni Szakajda Tibor, a zenekar régi ismerőse segítették ki. A soron következő nyári fesztiválokon is Tibor dobolt, ezért úgy döntöttek, hogy Ő marad a zenekar állandó dobosa.

A 2008-ban szinte csak fellépésekkel foglalkozó együttes az év végén szintén válaszút elé került. Egy meghirdetett és leszervezett fellépés előtt pár nappal Pityesz és a zenekar útjai elváltak. Egy héttel az esemény után segítőkész zenész-kollégák javaslataként került képbe a fiatal ambiciózus énekes, Áron "Apey" András (Apey&the Pea, Trillion, ex-Kelly Hits the Blue Sky).

2009 – 2010, Goliath, Blacken Tides

A 2009-es évet az új frontember bemutatásával eltöltve, az együttes nekilátott egy hanganyag készítésének. Eme év nyarán a zenekar két vadonatúj számot is publikált az interneten, melyen már hallható volt az újdonsült frontember, Áron Andris. A Blacken Tides és a Goliath című számot örömmel fogadta a közönség. Utóbbihoz később a zenekar frontembere, Áron Andris által forgatott fekete-fehér videoklip is felkerült a világhálóra, melyben a 2009-es év nyári fesztivál turnéján készült felvételek keveredtek össze egy Hegyalja fesztiválos koncert anyaggal. Nyár után a zenekar egy másfél hónapos hét állomásos turnéra indult a The Ministers zenekarral országszerte.

A távolság azonban az idő múlásával egyre inkább egy hatalmas problémát jelentett a tagok számára, új dobos után kellett nézniük. A jelölt Borlai Gergő volt. A dalírás folytatódott, hogy elkészüljön a negyedik Neck Sprain nagylemez.
Eredeti trió Apival kiegészülve 2012

A dobos keresés júniusban zárult és a végleges ütős Binder Gáspár (Stereochrist, HAW) lett. Ezután a zenekar minden utolsó energiáit a próbákra és a szigorú dalírásokra fordította. 2010. november 28-án a csapat meghívást kapott London Camden Town zenei-városrészének egyik klubjába, a Purple Turtle-be a Sold for Evil társaságában. A repülés előtt 6 órával sajnos rossz hírt kapott a zenekar, miszerint Gazsika nem tud a csapattal elutazni Londonba, így az utolsó pillanatban került a dobok mögé az egykori oszlopos Neck Sprain tag, Bánfalvi Sándor. Ez volt a zenekar utolsó koncertje, melyet több éves hallgatás követett.

2012 Reunited

2012 szeptemberében újult erővel ismét összeállt a zenekar Bánfalvi Sanyi eredeti dobossal, hogy elkészítsék a negyedik Neck Sprain nagylemezt, amit ez alkalommal nem Dunaújvárosban, hanem Budapesten készítenek. Az első visszatérő koncertet 2013 április 6-án adja a zenekar.

Forrás: Wikipédia

Neck Sprain dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább