Boggie

Zenei irányzat: Pop-jazz
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 12, összesen 18510 alkalommal

Bemutatás:

Csemer Boglárka egészen kisgyermek korától a zene, s az éneklés megszállottja.

Biográfia:

Kezdetben népzenét tanult, általános iskolás, gimnazista éveiben népzenei versenyeken szerepelt, s rendszeresen ért el helyezést. 2001-2006-ig a Csepeli Zeneiskola, a későbbi Fasang Árpád Zeneiskola növendéke. Klasszikus hangképzést Szalókiné Müller Gabriellánál tanul, 3 évig klasszikus zongorázik is.

Ezzel párhuzamosan iratkozik be a néhai Benczúr ill. Postás Művelődési Központ jazz-ének szakára. Tanítványa Hunyadi Lászlónak, Szolnoki Dórinak, Lakatos Ágnesnek és Micheller Myrtillnek.

2005-2006-ig Párizsban tölt egy 1 évet, mely mind zeneileg mind emberileg egy nagyon meghatározó élmény számára. Zenéjén emiatt erősen érződnek francia zenei hatások.

2007-ben felvételt nyert a középfokú Kőbányai Zenei Stúdió ének szakára, – ahol 2010-ben végezett -, itt Munkácsi Bea, Cseke Gábor és Faragó Béla növendéke.

Boglárka saját szerzeményei hatására alapítja meg quartetjét 2009 márciusában.
Még ugyanazon év májusában debütálnak sikerrel a Budapest Jazz Club színpadán majd nyáron a Sziget Fesztiválon.

Számos sikeres hazai fesztivál és klub fellépésen van túl, amikor 2011-ben jelentkezik Japánkert című saját szerzeményével a Jazzy Dalversenyre. A dalt állandó társszerzőjével és zenésztársával Sebestyén Áronnal közösen szerzik. A közös szerzeményt a Magyar Jazz Szövetség Különdíjjal jutalmazza.

2012-ben a Művészetek Palotájában megrendezésre kerülő Jazz Showcase-n képviselte zenekarával a kortárs jazz zenét.

Majd a 2012 márciusában megrendezésre kerülő Országos Sanzon verseny zsűrijébe is meghívást kapott a Francia Intézettől olyan zsűri tagok társaságában, mint a belga ill. svájci nagykövet, Rúzsa Magdolna énekesnő, Szabó Magda a Duna TV képviseletében ill. a Francia Intézet kulturális munkatársai. 2013-ban ismét meghívást kap.

Fellépett már olyan neves hazai előadókkal, mint Fábián Juli, Tóth Viktor, Barabás Lőrinc, Tzumó Árpád avagy Sárik Péter.

Boggie, Sebestyén Áronnal karöltve, 2012-ben kezd el dolgozni saját szerzeményeit összegyűjtő első lemezén. A dalszerzés folyamatában születik meg a döntés a zenekar átalakításáról és egy új távlatokat megnyitó művésznév felvételéről.

Az album és a saját dalok stílusbeli irányvonala is e döntés mellett szól, így BOGGIE néven folytatja tovább művészi munkáját. Boggie a Boglárka név franciásított beceneve.

A Boggie lemezen csak saját szerzemények kaptak helyet, elsősorban francia és angol nyelven. Az album a Tom-Tom Records gondozásában fog megjelenni várhatóan 2013 tavaszán.

Boggie 2012-ben már 2 külföldi meghívást is kapott: a Frankfurtban megrendezésre kerülő Light&Buildings kiállításra és a neves párizsi Sunset&Sunside Jazz Clubba 2012 októberében!

2013-ban pedig újabb külföldi felkérésnek tesz eleget az énekesnő Bécs városába,a bécsi Pilvax Jazz Club meghívására.

Albumok:

Boggie Boggie

Boggie

2013

Boggie 3

3

2017

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább