Egy Kiss Erzsi Zene

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 3550 alkalommal

Bemutatás:

Az Egy Kiss Erzsi Zene (1996) első hallásra sok mozzanatában úgy tűnik, tradicionális népzenét idéz, de nem célja imitálni a világ egyetlen létező népének zenéjét sem, ezek a hatások mégis tetten érhetők Afrikától Alaszkáig, az arab világtól a bluesig.

Biográfia:

Az együttes változatos zeneisége akár a drum and bass-től a mondókákon, a balladisztikus meséken keresztül a sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb 70-es éveket idézi. A játékosság, a zenei ötletek, a humor nagy hangsúlyt kap. A nyelvtelenségen keresztül ez a közös szál, ez a kapocs a magyar közönség és a külföldi hallgatóság között. Szabad asszociációk, sok-sok érzelem, táncos ritmusok. Az elmúlt években az együttes megmutathatta magát a moszkvai, a brüsszeli és a párizsi közönségnek is. Nagy sikerrel koncerteztek már Lengyelországban, többször Csehországban, Szlovákiában, üde színfoltjai a külföldi klubéletnek is. 2009-ben Linz mint Európa Kulturális Fővárosa nagy lelkesedéssel fogadta az együttest.

A zenekarnak eddig öt lemeze jelent meg: az Egy Kiss Erzsi Zene (1998), a Deladela (2001), a Röné álma (2004), a Kinono (2006), illetve 2010 októberében Ugató című albumuk is a boltokba került. Az dalok helyenként fúvós- és ütős szekcióval szólalnak meg, hallható a lemezen metál, ugatós-mulatós, sanzon (csakis a jól bevált „francia nyelven”), zúzós-oroszos, magyaros-hegedűs. Meglepetésként egy Bëlga-feldolgozás, természetesen az eredeti szöveggel. Megannyi stílusgyakorlat, játék. A már megszokott „énekes-nyelv” felszabadító, a végeredmény pedig képzeletgazdag, lendületes munka.

Tagok:

Vajdovich Árpád

basszusgitár, bőgő

Albumok:

Egy Kiss Erzsi Zene dalszövegek (69 db):

69'

79'

Ahi m pő

Án ájrere

Ana lytindi

Arő

B.B.

Bajpala vujai

Ballada

Batm bitu

Betna bérun

Csikicsiki

Csokidal

Davadavada

Debödöp

Deladela

Egyperces

Ewikenö

Eyeyey

Feele

Francia

Francia II.

Heb ö lab szam

Hetvenkilenc

Hi-hu

Hmm

Hudewana

Jáuvá

Kavicsos

Kitáj

Kum dé kum

L.Z.

Lipinka

M.O.S.T.

Mamariadasta

Metálka

N.O.S.

No ked

Okatummate

Olé umumba

Papabej II.

Paraisommo

Parakunuku

Paripityi

Peuee

Pulepo

Reggae

Riaria

Rie

Röné

T.W.

Tomma holahi

Ugató

Uuu

Vüdi

Wanadaj

Wazawaza

Yo-yo-yo

Zimmezum

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//