Bin-Jip

Zenei irányzat: Elektronikus
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 6404 alkalommal

Bemutatás:

A szokatlan hangzású név (ejtsd: bin dzsip) mögött három fiatal zenész rejtőzik.
A zenekar megalakulása után nem kapkodta el a színre lépést: több, mint egy évig írták és csiszolgatták eklektikus, a korábbi munkáikhoz képest modernebb és kísérletezőbb hangzású, mégis dalközpontú műsorukat, mielőtt 2010-ben koncertezni kezdtek volna.

Biográfia:

A Bin-Jip zenekar igen demokratikus munkamódszerrel dolgozik: a zenészek szinte egyenrangú zeneszerzőkként, hangszerelőkként és producerekként vesznek részt a munkában – nemcsak saját hangszeres szólamaikkal járulnak hozzá az egészhez, hanem együtt alakítgatják a dalszerkezeteket, hangszíneket, effekteket. Enter című bemutatkozó lemezük 2010 őszén jelent meg Magyarországon saját alapítású, LAB6 nevű kiadójuknál, Japánban pedig a Whereabouts Records gondozásában. Ezen lemez készítésekor és a hozzá kapcsolódó turnék alatt Kaltenecker Zsolt billentyűs is a zenekar tagja volt. Az Enter a 2011-es Fonogram díjátadón az év alternatív albumának járó díjat nyerte. A zenekar nevét az azonos című koreai film után kapta, a kötődési pont – túl azon, hogy ez a tagok egyik kedvelt filmje – az, hogy a különös hangulatú alkotás lakásokban, szobákban játszódik, a zenekar eddigi léte pedig szintén szorosan kötődik egy szobához, Andrew nappalijához, ahol a dalok készültek, és a zenészekből zenekar lett.Jelenleg második lemezükön dolgoznak, ami Heavy címmel 2014 decemberében lát napvilágot. A lemezbemutató koncertre a MüPában kerül sor 2014. december 21-én.

Tagok:

Albumok:

Bin-Jip Enter

Enter

2010

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább