Wakachuka

Zenei irányzat: Magyar underground
Albumok: 4 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 5982 alkalommal

Bemutatás:

Szövegközpontú underground muzsika, fűszerezve egy kis dzsesszel, szvinggel, és még sok minden jóval.

A szembehunyós-utazástól a szvinges pattogásig minden hangulat jelen van a Wakachuka zenéjében.
Egyik pillanatban egy füstös bárban ébredünk, a másikban rohanunk keresztül az éjszakai városon, egy pillanattal később pedig bekötött szemmel ülünk a hullámvasúton...

Weboldal:

Biográfia:

A győri kötődésű zenekar 2007. novembere óta van jelen a város zenei életében.

A kezdetek óta Szilágyi Balázs szövegein és zenei ötletein alapuló zenekar 2008-ban vette fel első kislemezét Randevú címmel. A lemez csak 4 dalt tartalmazott, de hatására olyan zenekarok előtt kapot lehetőséget a banda a megjelenést követő évben, mint a Quimby, Kiscsillag, Heaven Street Heaven, Sziámi.

A kezdeti felállás: Hoffer Péter (basszusgitár), Pálffy Károly (szaxofon), Szilágyi Balázs (gitár/ének), Vérti Krisztián (ütőhangszerek) és Weibl Zoltán (dob).

Még ebben az évben elkezdődtek az első nagylemez felvételei, de a célegyenesben, amikor már a lemez keverése folyt a Wakachuka akkori dobosa Weibl Zoli kiszállt a zenekarból, átadva a helyet az addig perkásként tevékenykedő Vérti Krisztiánnak, aki a mai napig a zenekar dobosa.
A lemez 2010-ben jelent meg Kell ez a levegő címmel.

Még ebben az évben elindította a csapat Wakusztik névre keresztelt akusztikus műsorát, hogy szélesebb körben juthassa el zenéjét az emberekhez. Eközben a hangos koncertekkel sem állt le a zenekar.

2011-ben némiképp más irányt vett a zenekar, már a lemezhez képest is egy sokkal közvetlen hangulatú, félhangos műsorral járja az országot, egy újabb lemeznyi vadonatúj dallal.

2011 őszén önálló, ingyen látogatható klubot indított Győrben, ahol havi rendszerességgel lép fel, vendégzenészek kíséretében.

2012 őszén egy véletlen találkozás és némi jammelés és pálinkázás után Karácsony Balázs (ütőhangszerek) csatlakozott a zenekarhoz.

2012 tavaszán kilép Karesz is, így néhány már leszervezett koncertet fúvós nélkül kellett megoldanunk.

Szűk 2 hónap elteltével aztán megtaláltuk a megfelelő "ötödik elemet", Vértes Marcell trombitás személyében, aki új színt és inspirációt hozott, és akinek köszönhetően jelentősen csökkent a zenekar átlagéletkora.

2013-ban Hoffer Petit egyéb teendői elszólítják a zenekartól, és legnagyobb sajnálatunkra kilép.
Hosszas keresgélés után Sülecz Roland lép a helyére, aki azonnal belecsöppen az épp folyamatban lévő stúdiómunkába.

A 2013 decemberében megjelenik "Grammnyi lélek" című album.

A lemezen szinte minden dalba került akusztikus gitár is - amit Balázs játszott fel -, ezért felmerült az igény, hogy koncerteken is hoznia kéne a zenekarnak ezt a jól kidolgozott hangzást. Ekkor jött a képbe  Kácser Tamás alias Toma, aki egyedi gitárjátékával elfoglalta az akusztikus gitáros posztot, és ezzel teljesen kompromisszum mentes lett a megszólalásunk koncerteken is.


Tagok:

Sülecz Roland

basszusgitár

Karácsony Balázs

ütőhangszerek

Kácser Tamás

akusztikus gitár

Szilágyi Balázs

gitár, ének

Vérti Krisztián

ütőhangszerek

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább