Crazy Daisy Jug Band

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4431 alkalommal

Bemutatás:

A soproni Crazy Daisy Jug Band zenekar (CDJB) 2007 augusztusában alakult Pénzel Péter és a Frank Hauser jr. kísérőzenekara tagjainak (Cryns János “Cini” - banjo, dobro, gitár és Tujmer Zoltán - jug, lábcín) egyesülése révén. Később csatlakozott hozzájuk Peter Leitner basszusgitáros Ausztriából és Nagy Tibor “Holló” ritmus gitáron. Mára a tagok némileg cserélődtek, "Cini" és "Holló" már nem zenél az együttessel, új tagként Pógyor Tamás szólógitáros és Schneider Gábor washtub érkezett.

Biográfia:

A jug (ejtsd: dzság) band fogalma a 20-ik század Amerikájának 20-30-as éveiben vált közismerté kezdetleges, házilag gyártott hangszerekkel és háztartásban használatos tárgyakon (demizson - jug, lavór-bőgő - washtub, mosódeszka - washboard, stb) zenélő zenekaroknál. Mára a jug band-ek elterjedtek az egész világon és a stílusok is gyakran keveredtek, de egyvalami közös bennük - a zene szeretete és a jókedv megteremtése. A CDJB zenekar különleges jelenség a magyar könnyűzenei palettán - többnyire country-blues-t, a 60-70-es évek zenéit és saját számokat add elő sajátos, jug band-es hangzásban hol akusztikus, hol elektromos hangszereken. 2011-ben az első Kecskeméti Utcazenész Találkozó fesztiválon elnyerte a legjobb produkciónak ítélt fő díjat. Gyakran koncerteznek országszerte, néha külföldön is. A helyszín se számít - lehet az utcasarok vagy nagy színpad - mindenhol igyekszik megállni a helyét.

Tagok:

Tujmer Zoltán

jug, lábcín

Peter Leitner

basszusgitár

Pógyor Tamás

szólógitár

Pénzel Péter

ének, gitár

Crazy Daisy Jug Band dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább