Kovács Nóri

Zenei irányzat: Világzene
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4024 alkalommal

Bemutatás:

A népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója, aki több, mit tíz éve van a profi előadói pályán.
Ezen időszak alatt több, mint húsz lemezen közreműködött és 7 szóló albuma jelent meg.
Többek között a „Mondanék én valamit” című népzenei album, amelyet a New Folk Sound külföldi zeneújság a 2006-os év legjobb 10 magyar népzenei albuma közé választott.

Biográfia:

Olyan zenekarokkal és nevekkel dolgozott együtt, mint a londoni Transglobal Underground, (A gathering of strangers c. album) vagy a hazai Balkán Fanatik (6 éven keresztül állandó vendégénekese; Hungarikum, Ölelj magadhoz), Wolf Péter és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, (Lelkem szárnyai) Berecz András (Sinka ének, Rokonok söre), Motiva (Ez a világ), Rajkó… Duetteket énekelt Balázs Fecóval, Oláh Ibolyával, Varga Miklóssal, MR2 Szimfónikusokkal. A Motiva zenekar alapító tagja, énekese, hangszerlője és szövegírója. Nevéhez fűződik a Magyarország Imázs-dal, „Repülj madár”, amely révén az egész ország, de minden Magyarországra látogató külföldi is megismerhette a hangját. Többek között ezt a cd-t kapták meg a Magyarországon vendégeskedő külföldi delegációk, diplomaták is. Az Európai Unió magyar kulturális delegációjának hivatalos kulturális arca, aki több Európai Uniós rendezvényen képviselte hazánkat többek között Brüsszelben, de számos kiemelt hazai rendezvényen is. Ezen koncerteken főleg Motiva zenekarának dalaival prezentálta a magyar kultúrát. Az Amerikai Egyesült Államoktól Londonig folyamatosan koncertezik, és kulturális összetartozásra hangolja a helyi magyar közösségeket nagy sikerrel. Ennek a munkának a gyümölcse, hogy több külföldön élő magyar konzullal tartja a kapcsolatot, jár el rendezvényeikre. Közreműködött a Határtalan Dalban is neves magyar előadók körében. (Varga Miklós, Balázs Fecó, Szikora Robi, Király Viktor, Tamás Gábor, Keresztes Ildikó… ) Munkásságát a magyar állam Népművészet Ifjú Mestere díjjal ismerte el. Népzenei gyökerei a nyolcvanas évekre nyúlnak vissza, számtalan válogatásalbumon énekel népdalokat (Táncháztalálkozó, Táncház-Népzene, Új élő népzene). Rendszeresen jár Erdélybe népdalokat gyűjteni, ahova a Duna tv is stábja is kísérte már. Munkásságát a Duna tv nyomon követi, karácsonyi, húsvéti és pünkösdi nagy templomkoncertjeit rögzítették és sugározták a televízióban. Különböző népzenei és világzenei formációival szinte az összes hazai nagy fesztiválon, valamint a MÜPA-ban, Papp László Sportarénában koncertezett már. Legutóbb az Albert Flórián Stadion záró mérkőzésén énekelte a Himnuszt. A Transilvanian Music Awards – Folk kategóriájának idei győztese.

Kovács Nóri dalszövegek (31 db):

Alig tudok élni

Álmok útján járni

Altató

Betlehem, Betlehem

Boldogasszony anyánk

Ébredés

Este a Gyimesbe' jártam

Fehér galamb szállt a házra

Feltámadás (Közrm: Kovács Juci)

Gyászba borult Isten csillagvára

Igaz szívű szerető

Jegyezvén szalmaszállal

Karácsony

Karácsonyi éjben

Kicsiny Betlehemben

Lelkem szárnyai

Ma van húsvét napja (Közrm.: Kovács Judit)

Magyarország az én hazám

Mákói mennyasszony búcsú

Mária altatók - karácsonyi dalok

Mária mennybemenetele (Közrm.: Kovács Juci)

Megy, siet Mária

Mondanék én valamit

Örvendezve énekeljünk

Összetartozunk

Pengesd citerádat!

Rózsavirág

Szűz Mária

Ugye, hallod szavam?

Ünnep

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//