Kashmir

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 5306 alkalommal

Bemutatás:

A Kashmir budapesti zenekar. Ebben a felállásban 2010 óta létezik.
Pszichedelikus hatású rockzenét játszanak komolyzenei elemek , népi ihletésű dallamok és elektronikus hangzások felhasználásával.
A zenekar tagjai:
Hegedűs Ilona - Ének
Csik István - Dob
Boross László - Gitár
Terényi László - Basszusgitár

Biográfia:

Kashmir A Kashmir egyedi hangzásvilágra törekszik. Pszichedelikus hatású rockzenét játszanak komolyzenei elemek, népi ihletésű dallamok és elektronikus hangzások felhasználásával. Céljuk, hogy dallamokban gazdag, a pszichére erősen ható, felszabadító, elmélyült, reményt adó, felemelő muzsikát halljon tőlük a közönség. Szövegeik az általuk látott világról, barátságról, szerelemről és szeretetről szólnak. A Kashmir Zenekar 1993-ban alakult. Tagjai között megfordult: (a teljesség igénye nélkül) Cziránku Sándor (Gépfolklór, Barbaró, Kárpát Möbius), Paksi Zoltán, Pintér Krisztián, Török Péter, Szabó Attila, Porebszki Gábor (Lepke), Boross László, Tóth László, Tóth Atus, Pál Tibor, Mihók Attila, Koller Balázs. Játszottak Led Zeppelint tribute bandként Németországban, itthon a Tunyogi Rock Band, Török Ádám és a Jammin, valamint Deák Bill Gyula elő zenekaraként léptek színpadra több ízben. Hegedűs Ilona (énekes) a Géniusz együttes énekese volt, majd Végvári Ádám felkérésére vokálosként működött közre az Ádám-féle Neoton produkcióban, lemezre énekelt dalokat Kaszás Péter zeneszerző, előadónak. 1994-ben az Erkel színházban Csepregi Éva mellett vokálozott. Énekelt még az ÚjTekknő paródia lemezein és a Szia zenekar albumán is. Csik István (dobos) az Exotic tagja volt, Zámbó Jimmy kísérőzenekarában is közreműködött, majd a Trottel tagjaként is koncertezett. Megfordult a Népi Ipar-ban, a Skinny Bohemian’s-ben, Sípos F. Tamás zenekarában és a Manhattan kísérő zenészeként. Jelenleg négy zenekarban játszik: Kashmir, Kárpát Möbius, Aura és a MusicTrain. Boross László (gitáros) a Traffic Jam, a Mental Scream és az Új Gemini együttesekben tevékenykedett, jelen pillanatban saját muzsikájával, instrumentális kompozíciókkal lép színpadra, és lemezeket készít. 10 évig dolgozott a Kashmir zenekar tagjaként. 2015-től újra Kashmir-zenész-társ. Terényi László (basszusgitáros) a Kairó /dallamos rock muzsikát játszó együttesben játszott, melynek tagja volt Sípos F. Tamás (Exotic) és Csik István (Kashmir) is/. Basszusgitározott a Karcolat (Történelmi rock) formációban és jelen pillanatban is a kedves emlékű Tihanyi Tánci gitárossal alapított Millenium (Honfi rock) tagjaként koncertezik. 2015. februártól a Kashmir zenekart erősíti.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább