Vidóczy Electric Project (V.E.P.)

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 5621 alkalommal

Bemutatás:

A Vidóczy Electric Project egy egyedi, és meglehetősen szokatlan, viszont annál energikusabb, és releváns üzeneteket tartalmazó zenéket játszó együttes. A zenék elsősorban az Electronica műfajába sorolhatók, de található a dalok között new age, ambient, synthpop, IDM és progresszív stílusú, néhol egy csipetnyi Dubstep-pel fűszerezve.

Biográfia:

Az együttes frontembere és alapítója Vidóczy-Lövey János, zongorán és orgonán tanult, majd kicsivel később kezdett el érdeklődni a szintetizátorok iránt a híres Jean-Michel Jarre hatására. 2007 óta készíti önálló szerzeményeit, és öt év alatt 3 elektroakusztikus és egy elektromos zongora albumot készített otthoni stúdiójában, ezek közül azonban hivatalosan egyik sem lett kiadva. Néhány szám azonban kissé ismertebbé vált, például A jövő filozófiája című szám a 2008-ban elkészített Gondolatok című albumáról. A szám megtekinthető a youtube.com-on. A hosszú várakozás után el kellett kezdeni egy kisebb koncert-turnét. Így alapította meg először Vidóczy Művek néven, 2011 végén. Az együttesben János a billentyűk kezelője volt. Az együttes tagja voltak az akkor már főiskolába járó János két volt gimnáziumi iskolatársa, Fődi István és Domonkos László, akik billentyűn játszottak, emellett Domonkos László a saját készítésű minimál tereminjén játszott, valamint Szegény István, a ZMK hallgatója, az együttes dobosa. Az első fellépés 2012 márciusában került megrendezésre, amely által az együttes lokális ismertségre tett szert. Vidóczy mindig is szem előtt tartotta az előadói minőséget és az autenticitást, ezért a koncerteken semmit nem játszanak playback-ről, minden egyes szólamot élőben, hangszeren játszanak. Fődi István a nyár végén elhagyta az együttest, és Erdész Viktor vette át a billentyűs szerepet tőle, és kétségtelenül értékes taggal gazdagodott a csapat. Az év végére Domonkos László is felhagyott az aktív zenei tevékenységgel, viszont megmaradt az együttesben egyéb tevékenységek végzésére. Helyére a kiváló zongorista, Csordás Mónika került, aki kiemelkedő billentyűs tudásával segíti az együttest. Ez az együttes jelenlegi felállása. 2012 vége óta nem tartottak koncertet. János jelenleg új albumot készít, immáron a Vidóczy Electric Project (röviden V. E. P.) név alatt, mely az eddig albumoktól nagymértékben eltávolodik. Az előző albumokkal ellentétben ez az album már több mint két éve készül folyamatosan.

Albumok:

Hasonló előadók:

Vidóczy Electric Project (V.E.P.) dalszövegek (4 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább