Orient Fall

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 3551 alkalommal

Bemutatás:

Az Orient Fall egy öttagú fiatal progresszív metal zenekar Budapest szívéből. 2009-ben vették fel első házilag rögzített demójukat, melyet az év novemberében "At the Crack of a Diverse Dawn" név alatt jelentettek meg. Ezután folyamatos koncertezésbe kezdtek vidéken és Budapesten egyaránt, majd 2011-ben döntött úgy a csapat, hogy felveszi első komolyabb hangzóanyagát egy EP formájában, mely december elején látott napvilágot "Where the Pressure of Duty Leaves Off / The Challenge of Excellence Begins" címmel.

Biográfia:

Ezt követően 2015 végén jelentették meg régóta várt nagylemezüket Fractals címmel, mely nagy sikert aratott a hazai keményzenei körökben. Mit kell róla tudni? Továbbmegy a 2011-es EP által kijelölt összetett, progresszív ösvényen és egy érett, bátran kísérletező, de továbbra is kifejezetten komplex metal zenekar képét mutatja. A lemez keverése és felvételeinek legnagyobb része a gitáros, Erdőhegyi Bálint keze munkáját dicséri, de a hangzás mellett is a zenekar igyekezett szinte mindent maga irányítani és koordinálni. Három különleges vendégénekes is színesíti az új dalokat, így hallható Csongor Bálint a feloszlott Subscribe soraiból, Kovács Gábor az Orion Dawnból és Földes Anett, akit YouTube csatornája révén ismerhettetek meg az utóbbi években. A zenekari fotók Damokos Attila által készültek, a vizuális megjelenés és az artwork pedig Buzás Dániel és Buzás Krisztián munkája. A mondanivalóra is nagy hangsúlyt fektető zenekar dalszövegeit is érdemes figyelmesen átolvasni, ugyanis a srácok saját elmondása szerint, bár szigorúan véve a Fractals nem konceptlemez, mégis felfűzhetők a szövegek egy gondolati láncra és a lemezcíméhez illeszkedve összeállnak egy nagyobb egésszé. A digitális terjesztést a GarageLive Records vállalta magára, akihezleszerződött a fiatal formáció.

Albumok:

Orient Fall FRACTALS

FRACTALS

2015

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább