Hungarian FolkEmbassy

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 1436 alkalommal

Bemutatás:

A Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetséget (röviden: FolkEmbassy) Rosonczy-Kovács Mihály, népzenész-történész alapította azzal a céllal, hogy a zenekar az autentikus magyar népzene által képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, elsősorban a hazánknak stratégiailag fontos országokban, ezáltal is hozzájárulva a diplomáciai kapcsolatok informális megerősítéséhez, valamint a népzene legmagasabb fokokon való létjogosultságának elismeréséhez.

Biográfia:

Másik célja a népi kultúra és a polgári értelmiség kapcsolatának újbóli szorossá tétele. Egy ilyen szimbiózis mindkét fél számára létfontosságú: csak így maradhat fönn a városi népzene műfaja, amelyet az értelmiség „teremtett meg” a paraszti kultúrára támaszkodva, és csak egy ilyen, értelmiségi, a népi kultúrát viszont napi szinten „használó” városi réteg tud hosszútávon szellemi hátteret biztosítani Magyarországnak, hogy ne olvadjon föl a 21. század egységesítő törekvéseiben. Soós András, Magyarország egyik legkiválóbb népzenésze 2013-ban vette át a FolkEmbassy művészeti vezetését. Rosonczy-Kovács és Soós is Junior Prima díjas, utóbbi 2009-ben megnyerte a 2. Országos Prímásversenyt. Kettősük valamint az általuk meghívott zenészek (Hegedűs Luca, Orsós Tamás és Király Tamás) és közreműködők (Berecz István, Hetényi Milán, Navratil Andrea) biztosítják, hogy a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség mind művészileg, mind szellemileg bármilyen körülmények között képviselni tudja Magyarországot.

Tagok:

Hungarian FolkEmbassy dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább