Mohikán

Zenei irányzat: beat-rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 2153 alkalommal

Bemutatás:

A Mohikán magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó zenekar. Fülbemászó dallamaik elgondolkodtató és gondolatébresztő szövegeket közvetít, sokszor reflektálva az éppen aktuális és közös élethelyzetekre.

Biográfia:

A Mohikán zenekar 2015 februárjában alakult, bár a gondolat már korábban megfogalmazódott.\r\nA megalakulásban fontos szerepet játszott a magyar könnyűzenei életet ért tragédia, Bódi László Cipő halála, mivel a csapat túlnyomó része baráti és szakmai kapcsolatban állt az akkori Republic zenekarral. Önkéntelenül is követve Cipő és Tóth Zoltán (ex-Republic, Köztársaság park) zenei gondolkodását és gondolatiságát, 2015 végén már meg is jelent első lemezük \"Hova szálla pipából a füst?\" címmel, a Grund Records gondozásában, amely 13 saját szerzeményt tartalmaz, majd ezt követően 2016 első felében elkészült a csapat első videója a \"Puskin utca\" című dalból. \r\nA zenekar tagjai:\r\nDobrai Attila - basszusgitár\r\nFöldes Máté - zongora, akusztikus gitár, vokál\r\nNagy Gergő - dob\r\nNagy Tibor István - ének\r\nSivák Zsolt gitár\r\nTimár Kisztián - gitár

Tagok:

Földes Máté (Mohikán)

vokál, akusztikus gitár, zongora

Nagy Tibor István

ének, zeneszerző, szövegíró

Mohikán dalszövegek (14 db):

A szív borozgat

Az utolsó te vagy

Bolondok és lusták

De csak veled

Felkonf

Kakasdal

Lehettem volna

Mezítláb

Puskin utca

Rómát látni

Szólj, ha nem vagy itt

Tangó

Úgy, ahogy azelőtt

Utolsó előadás

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább