Tuza Róbert

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 603 alkalommal

Bemutatás:

Tuza Róbert magyar énekes, dalszerző, dalszövegíró, az Extazis zenekar frontembere és alapító tagja.
Tuza Róbert neve igazán az Extazis zenekar megalakulása után vált ismertté, melyet 1996-ban alapított meg. Az együttes legsikeresebb formációja 2005-ben alakult ki: Tuza Róbert (ének, akusztikus gitár), Nagy Balázs (gitár), Gachal Gábor (dob), Szarka Endi (gitár), Nagy Dénes (basszusgitár). Tuza Róbert énekesként, dalszövegíróként és zeneszerzőként is működött a zenekarban.
Első lemezük 2001-ben jelent meg Életen át címmel, majd 2003-ban következett a Rock and Roll Express című album. 2004. október 17-én a budapesti WIGWAM tehetségkutatón második helyezést ért el a zenekar, valamint megnyerték a legjobb dobosnak és legjobb énekesnek járó címeket is. Még ugyanebben az évben, december 6-án egyik példaképük, a nemzetközileg ismert Sebastian Bach, a világhírű Skid Row zenekar énekesének vendégzenekaraként léphettek színpadra.
Ezután 2005-ben készítettek egy kétszámos DEMO-t. 2006-ban leforgatták első klipjüket az Angyalok városa című dalukhoz. Az Extazis zenekar 2007 nyarától a Republic vendégeként járhatta végig a hazai és határokon túli városokat és színpadokat.
A zenekar számára az igazi áttörést a 2007-ben a Tom-Tom stúdióban rögzített Ennyi a lényeg című albumuk hozta meg. 2008 őszén az EMI lemezkiadó is felfigyelt a zenekarra, melynek segítségével komolyabb terjesztésre került az Ennyi a lényeg, melyet médiaturné és több televíziós, illetve rádiós szereplés követett. 2008. november 4-én Galler András „Indián” rendezésében leforgatták első profi klipjüket az album címadó dalához. Az Ennyi a lényeg című dal a 2010-es év MAHASZ 40-es listáján az előkelő huszonkettedik helyig jutott és ezután évekig rotációban szerepelt az országos rádiók lejátszási listáin.
2012-ben jelent meg Most! című albumuk, melynek több dalához is készítettek klipet: Vigyázz rám, Happy End, A véletlen műve. Az album egyik dala, az Álmodj mesét, édesapja Tuza S. Tibor egyik versének megzenésítése, melynek nem csak zenéjét szerezte fia, de a klipet is saját maga forgatta hozzá.
2015. február 27-én az Extazis zenekar határozatlan időre felfüggesztette működését.
A 2000-es években Tuza Róbert az Extazis mellett alkalmanként a Mátrix zenekar vendégelőadójaként is fellépett, illetve a zenekar két dalának is ő írta a szövegét: Az aszfalt ördöge, Úgy, ahogy én. Mindkét szám a 2011. decemberében kiadott „10 Év” című albumon szerepelt, ami a Mátrix zenekar 10 éves fennállását ünnepelve jelent meg.
2015-ben Tuza Róbert az Extazis zenekar két másik tagjával együtt megalapította a The Feelgood együttest, mely egy ún. „cover” slágerzenét játszó zenekar, amit saját bevallásuk szerint a zenélés öröme miatt hoztak létre, amíg kialakul egy új formáció amivel újra saját dalokat írhatnak.
2015-ben két másik zenei projektben is részt vett. Ezek közül az egyik a Nádasi feat. Tuza, mely a Mom’s Favourite zenekar két tagjából (Nádasi István- gitár, ének és Kaló Dénes- dob) illetve az Extazis zenekar két tagjából (Tuza Róbert- gitár, ének és Nagy Dénes- basszusgitár) alakult. A Holdfény sugárút című dalt 2015. januárjában 3 nap alatt vették fel a Standing Waves Stúdióban. A dalhoz klip is készült, melyet február 7-én forgattak az egri Agria Parkban. A klip rendezője és forgatókönyvírója is Tuza Róbert volt.
A másik projekt a 2015. novemberben bemutatott Tuza Róbert ft. Dé Ness- Csodák vannak még című dal, melynek szövegét Tuza Róbert, zenéjét pedig Simon Dénes, az Extazis zenekar egy korábbi gitárosa szerezte.
2016-ban újra édesapja egyik verséhez szerzett zenét A patak mindkét partján címmel.

Tuza Róbert dalszövegek (2 db):

A patak mindkét partján

Csodák vannak még (ft. Dé Ness)

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2018 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//