ZságbaMacska

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 3609 alkalommal

Bemutatás:

2013 nyarán, egy átlagos Augusztusi estén, két srác, néhány üveg ital társaságában egyikük vidéki nyaralójának teraszán örömzenélni kezdett. Játszották, ami eszükbe jutott (és ahogy épp eszükbe jutott), mint a macskák holdfényes éjszakán, a kerítésdeszka porondján. Rövid idő alatt rájöttek, hogy amit csinálnak, az tetszik a barátaiknak, az ő barátaiknak és azok barátainak is és ráadásként a kocsmárosok többsége még meg is itatja a Muzsikusokat a produkcióért (persze csak, ha az ő klubjába zúdul be ez az embermennyiség). Az idő múlásával váratlanul növekedni kezdett a Macskák száma, bekerült a csapatba a ritmusszekció és a füstös kocsmák hangulatától elválaszthatatlan Szaxofon. Így indult a ZságbaMacska, ami azóta egy öt (néhanapján hét) fős, budapesti zenekarrá vált, aminek stílusát - ahol ez feltétlenül szükséges - a “gypsyswingrock” kifejezéssel lehet körülírni. Hallhatunk tőlük átmacskásított magyar dalokat és saját nótákat is egyaránt. A csapat visszatérő vendég a legnépszerűbb klubokban és rendszeres fellépője a nyári fesztiváloknak is.

Biográfia:

Korábbi Rock-Metál zenekaruk feloszlását követően,2012 nyarán Fürdős Ferenc (gitár) és Kelemen Ákos (ének, gitár) megalapította a ZságbaMacskát. A kezdeti időszakban, két gitár, ének felállásban kezdtek próbálni, de hamar csatlakozott hozzájuk Chelemen Paula (klarinét) és Madarasi Dóra (ének). (A 2015-ben megjelent Haláli lemez dalainak több mint fele, már az első próbákon megíródott, akusztikus verzióban a Youtube-ra is felkerült)
2014 őszig a csapat több kisebb klubkoncertet adott, ahol jellemzően még ülve zenéltek. Fúvós és női ének pozícióban több személyi csere is történt.
Jelentős változást Kerékgyártó Tamás (Kerék)(dob),Zsikai László (Zsika) (Nagybőgő), Kajdi Nóra (Ének), és Bátori Tamás (Szaxofon) belépése hozott 2014 szeptemberében. 
A hangzás rockosabbá vált, (a zenekar ,,felállt”), megszületett a Haláli lemez teljes repertoárja, havi rendszerességűvé váltak a koncertek. 
A Haláli lemez felvétele közben Bátori Tamás és Zsika távoztak a csapatból. A basszus felvételeit Ákos és Fecó készítette el, a Szaxofon témák feljátszásában pedig Kerti Balázs segédkezett.

A 2016-tavaszi Sárga-Fekete lemez megjelenéséig Basszusgitáros és Fúvós pozícióban több tagcsere is történt. 2015 tavasztól, A Macskák bejárták az országot, dalaik több rádióműsorába is bekerültek.

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább