Hobo Blues Band

Zenei irányzat: Blues
Albumok: 29 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 85573 alkalommal

Bemutatás:

Sikeres blues-rockegyüttes.

Biográfia:


Korai évek:

A Hobo Blues Band 1978. április 15-én alakult meg egy Lajos utcai kocsmában a következő tagokkal: Szakács László (dob), Gecse János (basszusgitár), Kőrös József (gitár), Földes László (Hobo) (ének). Hobo elképzelései szerint amolyan hobbizenekarként zenéltek, majd az első koncertjüket nyáron a Lőrinci Ifjúsági Parkban tartották. Novemberben lépett az együttesbe Póka Egon (basszusgitár), akinek a kezdeményezésére az akkori időkben professzionálisnak számító muzsikusok csatlakoztak a csapathoz, s ekkor alakult ki az első ismertebb felállás: Hobo és Póka mellett Döme Dezső (dob), Szénich János (gitár), Kőrös József (gitár). Később az 1979 nyaráig vendégként fellépő Deák Bill Gyula (ének) is állandó tag lett. Kezdetben a rock és bluesmuzsika klasszikusait, Rolling Stones-, Doors-, Hendrix-, Cream-nótákat játszottak magyarul, Hobo fordításában, de Kex nóták is szerepeltek a műsorukon.


Feltörekvés:

Egy év alatt hihetetlen népszerűségre tett szert az együttes, a MOM Kultúrházban működő klubjuk, az Ifi Park-béli koncertek, valamint a vidéki fellépések során tízezrek kedvencévé vált. 1979 nyarán, amikor a HBB a svájci Krokus és az Omega előzenekaraként a Kisstadionban adott koncertet, a zenekar végleg befutott. Ennek ellenére az akkori hanglemezgyártó vállalat képviselői egyelőre nem akartak tudomást venni a sikereikről. A hatalmas nyomásnak engedve csak 1980-ban jelent meg az első kislemez, később már az első albumot is kiadták, Középeurópai Hobo Blues címmel. Többször is kiérdemelték a különböző közönségszavazásokon az év együttese, az év előadója, az év egyénisége, az év hangszeres előadója címeket.

Az elmúlt három évtized során a Hobo Blues Band több mint 3000 koncertet adott, 22 albuma jelent meg és közel harminc kiváló zenész fordult meg soraiban – a teljesség igénye nélkül Tátrai Tibor, Tóth János Rudolf, Závodi János, Solti János, vagy a sajnálatosan korán eltávozott Fuchs László és Tomsits Rudolf. A jelenlegi felállás tíz éve működik: Földes László (Hobo) (ének), Fehér Géza (gitár), Gyenge Lajos (dob), Hárs Viktor (basszusgitár), Nagy Szabolcs (billentyűs hangszerek).

A HBB tagjai az 1981-ben bemutatott, Szomjas György által rendezett Kopaszkutya című filmben főszerepet játszottak. A lemezt betiltották, a filmet viszont nem, a zenei anyag csak 1993-ban láthatott napvilágot. A film egyik betéteként látható, a tabáni hegyoldalban adott koncertjükre mintegy húszezren gyűltek össze, de játszottak a Hajógyári-szigeten (először 1980-ban a Fekete Bárányok koncerten, egy évre rá a Szuperkoncerten, később a Sziget Fesztiválokon), közreműködői voltak az 1988-ban rendezett Népstadioni Human Rights koncertnek, Youssou N’Dour, Sting, Peter Gabriel, Tracy Chapman és Bruce Springsteen társaságában. Tíz éves jubileumukat a Városligeti nagyréten ünnepelték, a 15. születésnapjukon felléptek a Fradi-pályán, a huszadikat már a Budapest Sportcsarnokban tartották. A 25 éves Hobo Blues Band-re a Margitsziget Szabadtéri Színpad telt meg zsúfolásig.

Az 1980-as évek közepétől az együttes megvalósította Hobo színházi és irodalmi elképzeléseit is, példaként említve Ginsberg-, József Attila-, Viszockij-estek létrehozását. A HBB mai tagjai még inkább partnerek ez irányú törekvéseiben, aktívan részt vesznek előadóestjeinek létrehozásában, s a zenekar repertoárja is jelentősen bővült.

A magyar rocktörténelem egyik legjelentősebb albumának tekintett Vadászatot 1984-ben a telt házas Budapest Sportcsarnokban mutatták be élőben, Szikora János rendezésében. A lemez anyagát – kiegészítve a nyolcvanas években még betiltott dalokkal – 2002-ben Beregszászon, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulatával közösen vitték színpadra Vidnyánszky Attila rendezésében.

1998-ban 20 éves jubileumi koncertet adtak a Budapest Sportcsarnokban és szintén ebben az évben tartották meg Hobo Viszockij-estjét a Merlin Színházban. 2003-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartották negyed évszázados jubileumi koncertjüket. A korábbi években többek között a Lágymányosi Művelődési Házban, illetve a Petőfi Csarnokban kaptak helyet, manapság pedig kéthetente a Gödör Klubban találkozhatnak velük rajongóik. Hobo és a zenekara által képviselt értékeket a 2006 karácsonyára kiadott, Kötéltánc című DVD-sorozat keretében próbálták meg átmenteni a következő generációknak.

Jubileum, újraegyesülés és búcsú:

A Hobo Blues Band jubileumi évének jegyében ősszel ismét Vidnyánszky állította színpadra a művet, ezúttal a Debreceni Csokonai Színházban, Bolondvadászat munkacímmel. A színpadi változat zenei anyaga CD-n a bemutatóval egy időben jelent meg.

2008. szeptember 27-én 19:30 perces kezdettel az együttes 30 éves évfordulóját egy jubileumi koncerttel ünnepelte meg a Papp László Budapest Sportarénában azokkal a vendégekkel, akik részt vettek a zenekar pályafutásában: Deák Bill Gyula, Kõrös József, Pálmai Zoltán, Póka Egon, Solti János, Tátrai Tibor, Tóth János Rudolf, Vaszko Krpkata és az akkori Hobo Blues Band, azaz Fehér Géza, Gyenge Lajos, Hárs Viktor, Hobo és Nagy Szabolcs. Az összes tagot nem tudták meghívni, mivel az itt felsoroltakon kívül még jó páran részt vettek a zenekar életében. Az este ceremóniamestere Cserhalmi György, a rendező pedig Vidnyánszky Attila volt. A koncertről felvétel is készült Apák rock and rollja címen, amit dupla DVD-n és CD-n adtak ki.

2008. október 24-én a Hobo Blues Band akkori felállása megszűnt, vagyis Fehér Géza (gitár), Nagy Szabolcs (billentyűs hangszerek), Hárs Viktor (basszusgitár, bőgő) és Gyenge Lajos (dob) kiváltak a zenekarból.[3]

2009. május 30-ra, a Pannónia Fesztivál szombati napjára újra összeállt az egykori Hobo Blues Band, Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János, Deák Bill Gyula és Hobo személyében.

Mivel több koncertet a zenészek egyéb elfoglaltságai miatt nem sikerült megszervezni, Hobo úgy döntött, elbúcsúztatja együttesét. A búcsúkoncertre 2011. február 12-én, a megalakulás után 33 évvel, Földes László 66. születésnapjának előestéjén került sor a Papp László Budapest Sportarénában. Mivel elővételben hamar elfogytak a jegyek, egy nappal korábban ugyanott tartottak egy ráadáskoncertet, február 8-án pedig Komáromban elbúcsúztak a határon túli közönségtől is. A felállás megegyezett a két évvel korábbival, kiegészülve a Hobo és Bandája formációban gitározó Madarász Gáborral. A közel háromórás előadáson a HBB első tizenöt évének legfontosabb dalai hangzottak el, többségében a saját szerzemények.


Forrás: Wikipédia

Tagok:

Póka Egon

basszusgitár, gitár, billentyűs hangszerek

Solti János

dob, ütőshangszerek

Nagy Szabolcs

billentyűs

Hárs Viktor

basszus gitár

Döme Dezső

dob, ütőshangszerek

Fuchs László

billentyűs

Tátrai Tibor

szóló gitár

Pribil György

szóló gitár

Závodi János

szóló gitár

Hobo Blues Band dalszövegek (462 db):

1956, te csillag

211. kórus

3:20-as blues

3.20-as blues

45-ös blues

6:3

A blues kémiája

A blues nyomában

A bolond levele a kisfiúnak

A Bolondok Hajója (duett Rúzsa Magdival)

A bosszú angyala

A cirkusz megy tovább

A csavargók könyve

A farkasok dala

A fattyú reménytelen szerelme és halála

A félelem árnyéka

A három testőr D’Artagnan ellen

A ház

A háziállatok himnusza

A hetedik

A híres vándor (The Rambler From Clare)

A hitetlenek dala

A jó zsaru balladája

A jövő záloga, azaz a vadászat alapelvei

A kerítés mögött fegyveresek fáklyával

A királyfi vágtat a réten

A kis vörös kakas

A kutyák dala

A láthatatlan légió

A látogató

A másik oldalra (Break On Through)

A medve halála

A nagy városokat

A napra várva /Waiting For The Sun/

A nyúl felszólalása...

A pályaudvar

A pofátlan pojáca könnyfacsaró ajánlkozása az utókornak

A remete története

A ripacsok bevonulása

A Rock and Roll mindenkié

A sorozatlövő

A szabadság angyala

A szabadság töredéke

A szeánsz

A szökevények hajója

A tigris és a medve utolsó találkozása

A trentoni kislányok (The young girls of Trenton)

A vadállatok össztánca

A vadászok bevonulása

A vadászok bevonulása és az ünnepség kezdete

A vadászok gyülekezője

A vadászok kara

A vadászok kivonulása

A vadember sírverse

A vadőr vallomása

A vak zenészek kara lassan lépked a fűben

A vég /The End/

A vendégsereg tánca

A vészbanyák dala

A világ tetején ülve

A zenének vége /When The Music Is Over/

A zsákmány terítéken

A zsákmány terítéken, szépen elrendezve

Abandoned Airfields

Adj menedéket (duett Keresztes Ildikóval)

Adjatok a kutyáknak húst

Ahogy felszáradnak a könnyek

Alabama Song

Álom

Amerika az enyém

Amerikai ima /An American Prayer/

Apák rock and roll-ja

Apró képek balladája

Ars bluesica

Az a fekete madár

Az áldozatok áriája

Az én cigánydalom

Az én Hamletem

Az idegen földön

Az idő /Time/

Az orgia

Az oroszlánszelidítő vallomása a balerinának

Az öreg hippy balladája

Az út vadabb felén

Az utolsó HÉV

Az utolsó medve

Az üldözés rövid, de véres

Bakanóta

Balga költő

Ballada

Ballada a parlamenthez

Ballada a senki fiáról

Balladás barátaim

Banális blues

Bányászballada (Springhill)

Barátból ne legyen szolga

Barbie baba blues

Bárhol hajtom le a fejem

Bárpult blues

Batthyány tér blues

BAZ megye blues

Beállok katonának

Belladonna

Betegség blues I.

Bevonuló baka blues

Biliárd éjjel

Black Wings/Fekete szárnyak

Blues egy trombitásért

Blues Jim Morrisonnak

Bohóc a dobozon

Bohóc blues

Bokor blues

Bolond lett a bölcsből

Bordély Blues

Búcsú blues

Bujdosó pohár

Bukott angyal

Bunkó vagyok

Bűn

Bűnön, börtönön, bánaton túl

Bye Bye Johnny!

Chicago vár

Cipolla lovag

Circus Europa

Circus Hungaricus

Családom a természet

Csillagok

Csillagok, ne ragyogjatok!

Csintalan lányok, rossz fiúk

Csipkerózsika és a 7 törpe

Dal a barátról

Dal a bolondokházáról

Der medve

Dőlnek a szobrok

Drága barátaim

Ébredés /Awake/

Édes otthon

Egy falat kenyér

Egy hajókirándulás következményei

Egy hosszú film után

Egy korty roham előtt

Egyszerű ez

Éjféli csavargó

Éjszakai Budapest blues

Elégia

Élek, hogy öljek

Elment az én rózsám (My sweetheart's left)

Elmentél harminc éve

Elszállt egy hajó a szélben I.

Elszállt egy hajó a szélben II.

Élveztek ők, sikoltozásig

Emigráns blues

Én nem tudtam

Énekes a mikrofonnál

Enyém, tied, miénk

Erő

Érzékeny utazás

És jött a két Latabár

És mire még?

Eszmélet

Ez a helyzet

Ez csak Rock 'N Roll

Ez elment vadászni
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Ez elment vadászni mp3 letöltése

F. Gy. Jelleméhez

Farkashajsza

Farock

Fekete bárány blues

Fekete bárány blues

Félamerikai vagyok

Félbemaradt vallomás

Felhőlovas

Fenn a hegyvidéken (Hills of Connemara)

Férfibánat

Fesd feketére

Fiatalkorú bűnöző vallomása

Fiúk iskolája

Fiúk rock and roll-ja

Fiuméban (In Fiume)

Footprints

Frontszínház

Furcsa a nép

Furcsa napok jöttek ránk

Fut a nyúl a mezőn

Fülledt éjszaka

Garmisch-Partenkirchen blues

Gazember

Get up, stand up! - Kelj fel, ne hagyd!

Gólyák

Good bye Allen
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Good bye Allen mp3 letöltése

Guru Blues

Gyáva bohóc

Gyémánt a harmaton

Gyerekcsináló lassú

Gyöngy a sárban

Ha a világon mindenki Bartók volna

Ha papnak csak a szája jár

Ha pénzed van, ne verd dobra

Ha újra Veszprémben lehetnék

Hajtók dala

Halál a medvére

Halál apa blues

Haláltánc ballada

Halj meg és nagy leszel

Hangyadal

Harangjáték

Harmadik parancsolat: Tartózkodj a tömegtől

Harminchárom kazán (Thirty-three boilers)

Hazám

Hé Te

Hely a térképen

Hét napja

Hey, Joe!

Hibás a térkép

Hidd el

Himalája

Hívogató

Honfoglalás

Honvágy

Hosszúlábú asszony

Hű asszony blues

I love you Budapest I

Idegen földön (In an alien land)

Idő

Illatos dal

Imádat szavakkal...

Interrmezzo

Invokáció

Irgalom

Isten meditál

Isten melyik oldalon áll?

Istenem

Istvándiban (In Istvándi)

Jack, az ezermester (Dublin Jack of All Trades)

Jobb az úton nő nélkül

Johnny B. Good

József Attila (Vidám és jó volt)

József Attila temetése

Kaland az égen

Karácsonyi üdvözlet

Kastély a hóban

Kávéház Varsóban

Keleti lány

Kelj fel, Jancsi!

Kéne egy világszám

Kerítés mögött fegyveresek

Kései Robin Hood

Késő van már

Ki még leány s rajtam kacag

Ki vagyok én?

Kinek előbb keres odút a feje

Királyválasztás

Kisember

Kóda

Kopaszkutya

Kőbánya Blues

Közép-Európai Hobo Blues 2000
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Közép-Európai Hobo Blues 2000 mp3 letöltése

Középeurópai Hobo Blues

Középeurópai Hobo blues I

Középeurópai Hobo blues II

Lady Jane

Lakáj dal

Lakoma
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Lakoma mp3 letöltése

Latin Lecke
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Latin Lecke mp3 letöltése

Lázas évtized
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Lázas évtized mp3 letöltése

Lenn a folyónál
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Lenn a folyónál  mp3 letöltése

Leples bitang

Levél Irinának

Levél otthonról

Lili a bárónő

Lobbants lángra! (Light My Fire)

Lombardozzi belépője a II. felvonásban

Madárijesztő

Maggie M

Magyar blues

Másik Magyarország
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Másik Magyarország mp3 letöltése

Mata Hari

Matilda /Tom Traubert

MAVAD

Meddig fúj az a szél

Meg nem írt levél

Meghívás Bluesra /Invitation To The Blues/

Megkésett vallomás

Menni kell

Merlin

Mesél az erdő

Meztelen majom

Miért lettem csavargó

Minden eladó

Mindenem a tévé

Mindenki sztár

Mindennek vége

Mindig a nők miatt rúgunk be

Mint egy tolvaj

Miss Maggie M'Gill

Mondd testvér, mi a jó úton megyünk?

Moszkva tér blues

Műholdas üzenet

Műmese

Nagy utazás

Nagy vihar jön

Nagyon fáj

Ne vénülj meg

Ne zavard Isten álmát

Néha egy idegen is jobb a magánynál

Nekem is fáj (It Hurt

Nekünk is fáj

Nem bűn a lustaság

Nem hallod, üvöltök!

Nem lehet két hazád

Nem lettünk jobbak

Nem szeretem

Nem szeretem a halálos véletlent

Nem tért vissza a csatából

Nemzedékem

Nincs Hollywood blues

Nincs hova futni

Nővér, adja kis kezét!

Nyolc perces szerelem

Nyuszifül étlapja

Óda Los Angeles városához /Ode To L.A./

Oly sokáig voltunk lenn

Operett

Orgia

Országút blues

Országúti fogadó blues

Othello blues

Ott fogsz majd sírni, ahol senki se lát...

Óvodai idill

Ölök, hogy éljek

Őrülj meg, kicsi!

Öten egyért /Five To One/

Péntek esti hős

Pisztráng dal

Prológus (A vadászat alapelvei)

Rendőr blues

Requiem

Részegek indulója

Rock and roll doktor

Rock and roll királynő
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Rock and roll királynő mp3 letöltése

Rohadt rock and roll

Rolling Stones blues

Rómeó vérzik

Rossz asszony blues

Rózsadomb blues

Rum ária

Semmi szükség már bolondra

Semmid nincs, de Ő a tied

Senkifalva

Sors

Spanyol karaván /Spanish Caravan/

Spion /The Spy/

Sültbolond

Szabad a szó

Szabad Európa Szalon

Szabadíts fel!

Szakadék szélén

Szakíts időt a zenére

Szamócasapka blues

Száműzött lovag

Szélcsend idején

Szelep Szerep

Személyvonat blues

Szép idők

Szer, vagy szerelem

Szeress kétszer /Love Me Two Times/

Szolgál a rongy bölcs

Szökni jó

Sztárfaló /Star, Star/

Tábortűz mellett

Társadalmi blues

Tartózkodj a tömegtől

Tarts ki

Taxi blues

Temető tangó

Tetovált lány

Tető alatt a ház

Tiszta szívvel

Titkosügynök

Tobacco Road

Torta

Triptichon

Túl az óperencián

Túl ennyi mindenen
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Túl ennyi mindenen mp3 letöltése

Túlélő trallalla

Tüzes angyal

Ugyanott, csak kicsit később

Ülni, állni, ölni, halni

Üvöltés

Üvőltő vadállat

Üzenet az útról

Vad srác /Wild Child/

Vad szerelem /My Wild Love/

Vadaskert

Vadember
Dalok.hu - Hobo Blues Band - Vadember mp3 letöltése

Vakon és süketen

Vándor az úton /Riders On The Storm/

Vándorvers

Védj meg a gonosztól!

Végbeszéd

Vén marhák

Vén marhák

Vészbanyák dala

Veteránok

Vidéki angyal

Videoszerelem

Videovilág

Viharban születtem

Vissza a 66-os úton

Vissza a múltba

Vörös ház

You Gotta Move

Zöld sárga

Zsoldosok indulója

Zúzmara

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

kruftmaftha Hozzászólás ideje: 2011-05-26 18:56:21

Utolsó bejelentkezés:
2014-03-10 23:20:04

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

a "Merlin" nem HBB dal, hanem HOBO szóló a 'Circus Hungaricus' albumról...

wildangel1125 Hozzászólás ideje: 2011-03-18 09:00:42

Utolsó bejelentkezés:
2011-03-18 09:54:47

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

sziasztok!imádom ezt a dalt.fel tudná tölteni valaki ide, nagyon régen nem hallottam.köszi

hobo rajongó Hozzászólás ideje: 2011-02-06 19:18:39

Utolsó bejelentkezés:
2011-03-05 15:13:32

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

ez a legjobb számuk! :D

fekvő nyolcas Hozzászólás ideje: 2011-01-06 19:01:27

Utolsó bejelentkezés:
2012-12-23 17:46:31

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Lianna97, ott fogsz majd sírni, ahol senki se lát! ;-)

Stubaf Hozzászólás ideje: 2010-08-02 13:26:45

Utolsó bejelentkezés:
2012-08-05 17:38:44

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Ha valakinek kellenek számok szóljatok meg van mind :D szinte mind dedikált :D

baby blue Hozzászólás ideje: 2010-07-21 13:44:51

Utolsó bejelentkezés:
2010-08-07 14:18:58

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Megvan,ki a lepke. Brian Jones :)

baby blue Hozzászólás ideje: 2010-07-21 11:12:52

Utolsó bejelentkezés:
2010-08-07 14:18:58

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

a Lepke kit szimbolizál?:O Mert a Részeges Lány az Janis Joplin..a Gyíkok Fia, ő Jim Morrison..a Gitárkirály pedig Jimi Hendrix. De ki a Lepke?(a Rolling Stonesból lenne?:/) Aki tudja írja már meg,köszi

lasali Hozzászólás ideje: 2010-07-20 12:34:12

Utolsó bejelentkezés:
2010-07-20 14:31:24

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Ez is el van írva mint az álat!! Már elnézést.. Ráadásul a jelentése is el van így cseszve, meg nem tudom hogy nem tűnt fel hogy egy sorral rövidebb az egyik szöveg rész. Kiszes volt és győzni indult, Nem volt vezér, de nem is koldult, Eltört minden, a hit, a NIMBUSZ SEMMIJE SINCS CSAK A HIMNUSZ!

lianna97 Hozzászólás ideje: 2010-07-20 11:10:36

Utolsó bejelentkezés:
2012-08-22 15:38:07

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

És ha jobban körülnézek, hátha még néhány albumot találok:)

lianna97 Hozzászólás ideje: 2010-07-20 11:05:58

Utolsó bejelentkezés:
2012-08-22 15:38:07

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Nekem meg van a Vadászat 2 cédéje, meg a Gyöngy a sárban album.

lianna97 Hozzászólás ideje: 2010-01-25 14:36:17

Utolsó bejelentkezés:
2012-08-22 15:38:07

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Egyébként nincs valakinek HBB zenéje? A Göngy a sárban album összes dala meg van nekem... úgyhogy az nem kell, de ha vki gondolja, ezeket szívesen elküldöm. Msn vagy gmail. Msn: [*** moderálva ***] Gmail: [*** moderálva ***]

lianna97 Hozzászólás ideje: 2010-01-25 14:33:57

Utolsó bejelentkezés:
2012-08-22 15:38:07

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Istenem, annyira jók! Csak attól rettegek szörnyen, hogy... egyszer vége lesz ennek. Elmennek, elfelejtik őket (és ez nem csak a HBB-re vonatkozik, hanem a többi MAGYAR együttesre, rockegyüttesre, zenészre, énekesre is!), és ezután átveszik a helyüket a hülye amerikai "sztárok", azok, akiket mindenki ismer, de nem saját érdemük alapján lettek ismertek, csak azért, mert valaki lekapta, ahogy egy másikkal smárol... (név szerint nem mondok semmit), jön a techno, meg a műzene! ah! Pff.... előre sírok!

halalbrigadrocco Hozzászólás ideje: 2009-01-05 16:25:49

Utolsó bejelentkezés:
2010-04-12 10:42:33

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Hello! Én azért reggeltem most, mert el van írva egy kicsit a szöveg be is küldtem a jó versiot

Gergőke Hozzászólás ideje: 2008-09-08 22:20:07

Utolsó bejelentkezés:
2017-03-05 19:36:19

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Fiatal(gyermek) koromban ez volt az a dal, ami megszerettette velem a HBB-t, majd később, mikor véletlenül rábukkantam József Attila kötetben erre a szövegre, az irodalom (versek) szeretete is ehhez a kitűnően megzenésített és Földes László hangján hátborzongatóan csodálatos műnek köszönhető. Köszönöm nekik!

cod_fan Hozzászólás ideje: 2008-01-27 21:25:23

Utolsó bejelentkezés:
2015-05-06 21:27:25

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

sziasztok!!!! ha valakinek megvan a Lili,a bárónő c. számuk az vegyen fel msn-re és léccike küldje át előre is köcci [*** moderálva ***]

shattered89 Hozzászólás ideje: 2008-01-14 21:43:30

Utolsó bejelentkezés:
2009-06-19 10:48:19

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Én már régen beadtam a javítást, mert sikerült a postolás után észrevennem ezeket... :D

Berci, a király Hozzászólás ideje: 2008-01-11 11:23:56

Utolsó bejelentkezés:
2007-12-10 19:34:43

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Kérlek, hogy javítsátok ki az alábbi sorokat: 1. sor: Temetnek engem, pedig végre élek. 6. sor: Netfüggő mutánsok álnevekbe bújnak. 9. sor: Lesből szart dobálnak húgyszagú narancsok. A többi apróbb eltérés nem annyira zavaró, mint ezek a félrehallott sorok! Köszi a javítást! Berci

Berci, a király Hozzászólás ideje: 2008-01-04 15:36:23

Utolsó bejelentkezés:
2007-12-10 19:34:43

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Egy rövidke cikk: Hobo: megmaradni a kulturális mocsok ellenére December elején jelent meg - hétéves szünet után – a Hobo Blues Band új albuma Senkifalva címmel. Földes László azt mondja, hogy olykor-olykor a szövegek eltalálják a saját korukat, és igazán érzékletessé válnak. A zenész úgy érzi: ez az album ilyen, és ennek megszületésé-hez kellett a hosszú várakozás. Nem lehetett előre tudni, hogy a lemez címe Senkifalva lesz, ez nem olyan, mint a Vadászat, amelynek szigorú dramaturgiai koncepciója volt – mondta a Hobo Blues Band új albumáról az InfoRádiónak. Senkifalvához különböző magánéleti, történelmi és társadalmi utak vezetnek: a zene és a szö-veg arra a világra reagál, amelyben most élünk, azzal kapcsolatos érzelmeinket és gondolata-inkat is kifejezi, és végül „összeér” az egész valahogy – magyarázta a zenész. „Társadalmi dolgok – aminek része a politikai is -, de művészeti meg emberi dolgok, egy csomó összetartozás és szeretet is van benne. Gondolkodás azon, hogy hogyan maradjunk meg, hogyan ne adjuk fel saját magunkat ebben a kulturális mocsokban, ami itt folyik” – fűzte hozzá Földes László. Alapértékekre mutat A Hobo Blues Band vezetője szerint a dalok nemcsak sok dolog elutasítását jelzik, hanem értékek iránti ragaszkodást, azok féltését. „Van egy alapérték, ami Senkifalvát jelenti, ami elveszik most éppen” – mondta a zenész, utalva a vidék kulturális szokásainak eltűnésére, amely pedig szerinte az egész magyar kultúra és egy bizonyosfajta összetartozásnak elsőrendű alapja. „Én nem bűnösöket keresek, mert az nem egy bluesénekesnek a feladata. Nem vagyok filozó-fus, se szociológus. De látok dolgokat eltűnni: köszönést, az egymásnak való kéznyújtást” – fogalmazott Földes László. A zenész elmondta: legutóbbi, József Attila Színházbeli estjére középiskolás diákok chipset és kólát vittek, és SMS-eket küldtek egymásnak, ezért úgy döntött, néhány verset nem ad elő. „Néha az ember visszavonulót fúj azért, hogy meg tudja magát őrizni” – mondta a zenész.

jameslgt Hozzászólás ideje: 2007-07-03 22:48:12

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Az egyik legjobb HOBO szöveg a többi 200 mellett:))

kopaszkaktusz Hozzászólás ideje: 2007-02-18 15:05:28

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

szerintem ez is eléggé aktuális... jó elgondolkodni a szövegén...

borzas Hozzászólás ideje: 2007-01-14 14:53:00

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Ezt ki írta? Mármint ki van feltüntetve a borítón? Csak azért kérdezem, mert kísértetiesen hasonlít Tom Waits "Christmas Card From a Hooker In Minneapolis" címû számához. A szöveg, mármint.

silencio Hozzászólás ideje: 2007-01-04 23:44:45

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

a deák billes verzió ennél sokkal hosszabb... megvan valakinek a teljes vagy írjam le? mi a becsületes neve gyulának egyébként? :D

Butterfly-Soul Hozzászólás ideje: 2006-11-18 20:16:36

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Ez a dal örök. Egy szökött néger fegyenc balladája. Soha el nem múló, elgondolkodtató, szeretem.

zoli12 Hozzászólás ideje: 2006-11-10 00:16:02

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Hihetetlen, hogy egy ilyen régi dal, ennyire aktuális...Érdekes milyen idõkben döbben rá az ember egy szám értelmére...Úgy tûnik HOBOék 10 évvel elõre láttak mindent, vagy csak tisztább a látásuk mint nekünk...

Dimitrij2 Hozzászólás ideje: 2006-11-05 11:01:57

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Hobo Blues Band" előadóról:

Jó dal. Éppen a minap hallottam elõször. Nagy Társadalmi igazságokat rejtettek meseköpenybe Hoboóék.

aaa
© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább