Adam Rimay

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 170 alkalommal

Bemutatás:

Öt zenész öt külön világból alkotja a zenei projektet, amely Adam Rimay név alatt fut. A szóló projektnek indult csapat eredetileg az énekes-dalszerző, Rimay Ádám alkotásait tervezte színpadra állítani, de idővel egy teljes értékű zenekarrá nőtte ki magát a formáció.
A zenei kritikusként, újságíróként dolgozó énekes már évek óta tervezte saját szerzeményei kiadását, de első teljes értékű kislemeze csupán 2023 októberében jelent meg a streaming oldalakon. A hat dalt tartalmazó my CRAZY little SONGS (part 1) első kiadványként a csapat diverz zenei világában kalauzolja el a hallgatót, ahol klasszikus pop és rockzenén kívül megjelenik az EDM, a reggaeton, a metál és a hip-hop is.
„Egész életemben zenével dolgoztam, és belefáradtam, hogy amikor szeretnék egy kevertebb stílust megnevezni, legtöbbször azt kell mondanom, hogy indie, vagy alter. Utóbbi kettőnek is megvan a saját jellegzetessége amely nem teljesen fedi a zenémet, ezért létrehoztam egy olyan gyűjtőfogalmat, ami összesíti a kísérletező, alkotói felfogást. Ez a FROM (Freedom of Music), amely korlátok nélküli alkotást jelent” – fogalmaz a banda énekese.

Biográfia:

Az Adam Rimay, akár a Bon Jovi, vagy az Alice Cooper, egy teljes formációt jelent, amely eredetileg négy tagból állt:

Adam Rimay – ének,
Berényi Petra – basszusgitár, vokál,
Tímár Richárd – gitár,
Almási Gergely (Georgie) – dob.
Hozzájuk csatlakozott a csapat új tagja: Gyomlai Lili – billentyű, vokál.

A zenekar 2024 tavaszán jelenteti meg második, szintén hat dalos kislemezét, amely my CRAZY little SONGS (part 2) néven fog debütálni. Emellett terveznek tavasszal egy akusztikus kiadványt, amely az első lemez néhány számának átdolgozott verzióját tartalmazza majd. 
„Az a fajta zenész vagyok, aki minden dal minden mozzanatát céllal alakítja ki. Nincsenek töltelék sorok és felesleges hangszerek. Vagy a dinamikáért, vagy a tartalomért felel minden részlete a számnak. Mint előadó, úgy gondolom elsődleges, hogy a közönségen legyen a fókusz. Valamit képesnek kell lennünk adni, amit élveznek, miközben maga az alkotó is örömét leli benne. Hisz közönség nélkül nincs előadóművészet” – fogalmaz Adam.

Tagok:

Berényi Petra

basszusgitár, vokál

Gyomlai Lili

billentyű, vokál

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább