Markó András

Markó András
Teljes név: Markó András
Együttes: Egyéb szövegek, Gemini, Harangozó Teri, Vincze Viktória,
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 3, összesen 5991 alkalommal

Bemutatás:

Budapest, 1947. szeptember 9. – zeneszerző, szövegíró, énekes. Szintetizátoron, szaxofonon, szájharmonikán, furulyán játszik. A Lux (1965-1967), Memphis, (1967-1969)Delhusa-Markó duó, Gemini (1969-töl) - A Gemini együttes megszűnése után, 1978., tovább zenéltek, nevet „Markó Gemini Band” néven.

Biográfia:

A Németvölgyi Általános Iskolában tanult, majd a sashegyi Arany János gimnáziumban, és a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán. Zongorázni 6 éves korától 11 évig tanult komolyzenét Schilling Júliától, majd jazzt Kertész Kornéltól. 1971-ben hivatásos kategóriát szerzett ének és zongora szakon.

Első zenekara az Arany János Gimnáziumban a Lux volt. A Luxban még gitározott és furulyázott; egy régi Pacsirta rádió szolgált erősítőként. Az első billentyűs hangszerét, egy csehszlovák Matador orgonát a tizenhatezer forintért vásárolta. 1968-ban a Petőfi Sándor utcai Építők Műszaki Klubjában, a Memphis zenekarban játszott, aztán következett a Gemini együttes.

A Gemini együttest két évre felváltotta egy Delhusa Gjonnal alkotott duóra, az Omega (együttes), a Fonográf, az LGT és a Skorpió (együttes) előzenekara voltak.

Egy magyar impresszárió segítségével egy luxushajó nyújtott lehetőséget. Ezek angol utazási irodák által működtetett hajók.

1979 óta vezetője az együttesnek. A Gemininek működik klubja Pesten, az Erzsébetligeti Színházban, és Budakeszin. A Gemini együttes megszűnése után, 1978., tovább zenéltek, nevet „Markó Gemini Band”-re változtatva Markó András vitte tovább, aki előbb külföldön, később itthon a vendéglátóiparban dolgozott.

Markó András dalszövegek (14 db):

A labda(Gemini)
video

A repülőzenekar(Egyéb szövegek)
video

Álomvonat(Gemini)
video

Azért te mégis boldog lehetsz(Gemini)
video

Azon a szombat éjszakán(Gemini)
video

Hadd kezdjem újra(Vincze Viktória)
video

Jöjj ide hozzám(Gemini)
video

Keresem az álmaim(Gemini)
video

Labda(Gemini)
video

Látszik rajtam, hogy szeretlek(Gemini)
video

Óriáspénz(Harangozó Teri)
video

Repülő zenekar(Gemini)
video

Szívedből, játsszál(Gemini)
video

Téged várlak én akkor is(Gemini)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább