Tóth Gabi

Tóth Gabi
Teljes név: Tóth Gabi
Együttes: Tóth Gabi,
Hangszer, szerep: énekes
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 2, összesen 5025 alkalommal

Bemutatás:

Tóth Gabi (Tóth Gabriella, Tapolca, 1988. január 17.) magyar énekesnő.

Biográfia:

Tóth Gabriella Tóth Verának, az első Megasztár nyertesének húga. 2004 őszén Gabi is elindult a Megasztár második szériájában, ahol a 3. lett, ő volt a legjobb helyezést elért női előadó. Ezáltal elnyerte a „2005 legjobb női hangja” címet.

Tóth Gabi 2004 őszén indult a Megasztár második szériájában, ahol a harmadik helyezést szerezte meg, s egyben ő volt a legjobb helyezést elért női előadó. Ezáltal elnyerte a „2005 legjobb női hangja” címet.

Gabi a verseny után végigturnézta a nyarat a megasztáros csapattal, bejárták az egész országot. Három hónappal a turné után Gabi már önálló szólóalbummal jelent meg. A tizenkét dalt tartalmazó lemez zenei anyaga finom átmenet a pop és a rockzene között. Az albumhoz két videoklip készült, az első a lemez címadó dala, a Feketevirág volt, ezt követte a Vágyom rád, melyben megasztáros társával, Puskás Petivel együtt szerepelt a klipben, akivel egy szerelmespárt alakítottak.

2006. február 24-én a Művészetek Palotájában került sor egy nagyszabású lemezbemutató koncertre, melyen Gabi vendégei testvére, Tóth Vera és Palcsó Tomi voltak. A lemezbemutatón Gabi duettet énekelt vendégeivel, az est folyamán élő zenekari kísérete a TNT együttes volt.

2007-ben jelent meg Gabi harmadik videoklipje, amely a Szívemet adnám című dalból készült.

2008-ban Gabi megjelentetett egy maxi lemezt, amely az Érte megérte című dalból készült. A dal szövegét a Crystal frontembere, Kasza Tibor írta.

Gabit 2008-ban felkérték, hogy a Bon-Bon zenekar után ő és a Hooligans énekese, Csipa énekeljék a Valami Amerika 2 című film főcímdalát, mely a Valami Amerika még címet kapta.

2009. április 30-án jelent meg Gabi második albumának beharangozó klipje, mely a Salalla című dalból készült.

2009. június 17-én az a megtiszteltetés érte, hogy nővérével Tóth Verával és Farkas Zsófival ők lehettek Lenny Kravitz debreceni koncertjének előzenekara.

2009. augusztus 14–15-én Gabi részt vett a Freddie Mercury tiszteletére rendezett emlékkoncerten, a Margit-szigeti Szabadtéri Színpadon. A koncert az Egy bohém rapszódiája elnevezést kapta és ő alakította az Lisa Stansfieldet.

2010. szeptember 10-én megjelent második nagylemeze, Elég volt! címmel.

2010. október 30-án Tóth Gabi volt az úgynevezett „sztárfellépő” a magyar X-Faktorban.

A 2010-ben induló Való Világ 4 főcímdalát énekli és résztvevője a tesztelő „celebeknek”, akik az első héten beköltöztek a villába.

Forrás: Wikipédia

Zenekarai (1 db):

Tóth Gabi

Tóth Gabi

(ismeretlen - 2011)

Tóth Gabi dalszövegek (6 db):

Átkozott nyár(Tóth Gabi)
video

Az én szívem(Tóth Gabi)
video

Csillag gyúlt(Tóth Gabi)

Hosszú idők(Tóth Gabi)
video

Ízedre vágyom(Tóth Gabi)
video

SzívbeEmelő (ft. Fricska)(Tóth Gabi)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább