Kovacsik Tamás

Kovacsik Tamás
Teljes név: Kovacsik Tamás
Együttes: Ismerős Arcok,
Hangszer, szerep: dob
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 20903 alkalommal

Bemutatás:

Az Ismerős Arcok dobosa.

Biográfia:

A művész saját szavaival:

"1979 augusztusában születtem Vácott. Zeneszerető családban nőttem fel, Édesapám dobolt, Édesanyám zongorázott. 10 éves korom körül a padláson találtam egy régi cintányért, mely koszos rézdarab megváltoztatta a zenéhez való viszonyomat.
Gyermekkorom jobbnál jobb lemezekkel és koncertélményekkel teli. 12 éves koromban az Eric Clapton nevével fémjelzett Blind Faith zenekar dalaira dobolok napestig. (Ez idő tájt kapok igazgatói megrovást az alsógödi Huzella Tivadar Általános Iskolában, amiért egyik barátommal a „Clapton is God” feliratot fújjuk az iskola falára. Ezt csak azért tartom fontosnak leírni, hogy szemléltessem máig tartó szenvedélyemet és megszállottságomat az említett zenész és a számomra fontos dolgok irányába.)
Lehetőségek híján az Újpesti Műszaki Szakközépiskola becses diákja leszek, majd a végtelennek tűnő évek után felvételt nyerek a kőbányai Könnyűzenei Főiskolára. Régi vágyam teljesül, amikor Donászy Tibor és Tobola Csaba után Solti János lesz a tanárom.
Számtalan hazai és külföldi fellépésen túl megtiszteltetésként ér, amikor Nyerges Attiláék felkérnek, hogy csatlakozzam az Ismerős Arcokhoz.
Azóta csaknem nyolc év telt el.
Koncerteztünk Debrecenben, Pápán, Miskolcon, Szombathelyen, Kecskeméten és Marosvásárhelyen, deszkán és televízióban egyaránt. Közben diplomáztam itt és ott, de végül maradtam, mi voltam: zenész.
Több száz átzenélt éjszaka, majd álmatlanul végigtanult másnap után, ha most újra kezdhetném, ugyanezt a hosszú, nehéz kitérőt választanám.

Igazságomból nem engedtem soha, káros szenvedélyem a dohányzás, meg az, hogy tehetségtelen, ezért rosszakaratú emberekkel összeférhetetlen vagyok.*"

Hangszerek:

Yamaha dobok,
Zildjian cintányérok

Zenekarai (1 db):

Ismerős Arcok

Ismerős Arcok

(ismeretlen - napjainkig)

Kovacsik Tamás dalszövegek (2 db):

A bolond kútásó(Ismerős Arcok)
video

Repít a szél(Ismerős Arcok)
videoHozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább