Soma

Soma
Teljes név: Soma
Együttes: Cherokee,
Hangszer, szerep: dob
Megtekintve: Ma 1, összesen 1824 alkalommal

Bemutatás:

"Hello, Soma vagyok!
Az igazi nevemen gyakorlatilag senki sem szólít, de a tisztesség kedvéért megmondom: Somogyi Attila.
Még nyolcadikba jártam, amikor elkezdtem a szüleimnek mondogatni, hogy dobolni szeretnék tanulni. Eltelt egy év és elhitték, így elkezdhettem a tanulást. Kis zeneiskolából az akkori OSZK-ba kezdtem járni. Itt Jávori Vilibá volt a tanárom, aki alapvetően swing-es, jazz-es beállítottságú volt, de tanította a David Garibaldi fémjelezte rockot is, amit a mai napig nagyon szeretek. Ezek olyan ritmusok, hogy nem kell mellé más hangszer, de a hallgatónak azonnal mozognia kell tőle.
Ezzel párhuzamosan persze zenekarokban is „játszadoztam”. Elsősorban rock zenét játszottam mindig, két zenekar volt nagy hatással rám ezek közül. Az egyik az Észlénypark, amiben a rock zenét megpörgette picit a hegedű, s ettől különleges lett, viszont megadta az első igazi koncertélményt a SZIGET-en az ír színpadon. A másik a Bomber zenekar volt, amiben a saját számokon kívül a Motörhead dalait toltuk, viszont itt a „nagy” és „öreg” zenészektől tanulhattam a fortélyokból.
Abban reménykedem, hogy a Cherokee zenekarban is lesz alkalmam megtanulni valamit a rock zenélésről. Mert szerintem a rockot minden dobosnak ismernie és tudni kell játszani! Ezért próbálkozom vele én is."

Forrás: Cherokee együttes honlapja

Zenekarai (1 db):

Cherokee

Cherokee

(ismeretlen - napjainkig)

Soma dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább