Sena Dagadu

Sena Dagadu
Teljes név: Sena Dagadu
Együttes: Irie Maffia, Irie Maffia & Akkezdet Phiai, Péterfy Bori & Love Band,
Hangszer, szerep: ének, rap, spoken word
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 11533 alkalommal

Bemutatás:

Hip-hop, underground énekesnő. Jelent már meg szóló albuma, ami hatalmas sikerű lett, emellett állandó tagja az Irie Maffiának.

Forrás: starity.hu

Biográfia:

Dagadu Veronika Sena a ghánai Accrában született, anyja magyar, apja ghánai. Accrában nőtt fel két testvérével és sok zenével - súlyosan nagy dózisban. Már az óvodában is folyamatosan részt vett mindenféle kreatív tevékenységben, mint pl. a tradicionális dobolás, ének, tánc, versmondás, színjátszás, az általános iskolában pedig már maga is írt és előadott színdarabokat, előadásokat. A középiskolában már MC-ként vált népszerűvé, számos iskolai partinak és rendezvénynek volt a házigazdája. Sena gyerekkorától kezdve szinte egész életét a színpadon töltötte.

Sena 2001-ben kezdte zenei karrierjét Budapesten, amikor lehetősége nyílt együttműködni DJ Mango-val, Bosival és más neves magyar underground hip hop és dancehall DJ-vel és MC-vel. A munkakapcsolatok szoros barátságokká növekedtek, melyek közös alapja a freestyle hip hop volt. Ekkoriban a Gimmeshot Crew néven futó csapat hetente szervezett dancehall, hip hop esteket a budapesti G-Pont klubban, ahol ilyenkor körbejárt a mikrofon, és aki érzett magában elég kurázsit és elég jó volt, szabadon megragadhatta, hogy megőrjítse a közönséget. Sena máris otthon érezte magát, s ennek a kölcsönös kapcsolatnak a gyümölcseként született meg Sena és a Gimmeshot label közös lemeze, a Sena First One.

Az album azonnali sikert hozott a magyar underground szcénában, s a következő években koncertek és élő projektek egész sorát eredményezte. Magyarországon kívül ugyan nem forgalmazták, mégis könnyen eljutott Európa számos más országába és hamar elterjedt Ghánában is. Az albumon lévő számok olyan ismert magyar producerek és zenészek együttműködésével készültek, mint Modul aka Mango (Gimmeshot Crew), Yonderboi, Zagar, Absolut, Polskie, Superbeat, Marcel, illetve olyan zenekarokkal együtt, mint a Kamu és a Skeg, és olyan vendég MC-kkel, mint Bobakrome, Busa, Kemon, Hibrid, Interfunk, Rapa és még sokan mások, emellett állandó tagja az Irie Maffia-nak.



Forrás: starity.hu

Zenekarai (3 db):

Sena Dagadu dalszövegek (21 db):

Bajnok(Irie Maffia)
video

Bónuszjáték(Irie Maffia)
video

Cross The Roads (feat. Beenie Man)(Irie Maffia)
video

Csodaidő (feat. Sena)(Péterfy Bori & Love Band)
video

Ez a jó(Irie Maffia)
video

Feeling Great(Irie Maffia)
video

Félig tele (ft. Lábas Viki)(Irie Maffia)
video

Fever In Her Eyes(Irie Maffia)
video

Go Home Soundboy(Irie Maffia)
video

Hajnali kör (feat. Marsalkó Dávid )(Irie Maffia)
video

Here Come The Girls(Irie Maffia)
video

Jump Up(Irie Maffia)
video

Livin(Irie Maffia & Akkezdet Phiai)
video

Mi voltunk(Irie Maffia)
video

Mind úton vagyunk(Irie Maffia)
video

Nagyon jó lesz(Irie Maffia)
video

Supersonic(Irie Maffia)
video

Wake Up(Irie Maffia)
video

Whistle And Walk(Irie Maffia)
video

Zene Zeng(Irie Maffia)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább