Janicsák Veca

Janicsák Veca
Teljes név: Janicsák Veca
Együttes: Janicsák Veca, Zámbó Jimmy,
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 4077 alkalommal

Bemutatás:

Janicsák Veca magyar énekesnő, az első X-Faktor női győztese. 2007-ben indult a Csillag Születik című műsorban, ahol a harmadik középdöntőig jutott, majd 2010-ben szerencsét próbált az X-Faktorban is - ott a 4. helyen végzett.

Az első X című döntős dalait összefoglaló lemeze több hétig vezette a Mahasz albumeladási listáját, és (eddig) dupla-platina minősítést kapott.

A Glamour - Woman of th Year által megkapta a Legszebb hajú sztár díjat, a Nők Lapjától az Évtized Nője Zene kategóriában címet, valamint a 2011-es Bravo OTTO díjátadón ő lett a Legjobb női előadó.

Biográfia:

Janicsák Veca, eredeti nevén Janicsák Veronika, énekesnő, 1989 október 19-én született Budapesten. Édesapja a Z’zi Labor frontembere, költő, író, producer. Édesanyja iparművész. Egy nővére, és egy fiú féltestvére van. Gyermekkorától énekesnőnek készült.

Iskolai énekversenyeket nyert, ahol csak tanárai elindították, sikerrel szerepelt. Középiskolai zenekarával, az Umszki Banddel egy verseny díjaként fellépési lehetőséget nyert, így már 15 évesen a Sziget fesztiválon énekelhetett.

16 éves korától rendszeres szereplője édesapja koncertjeinek, ahol egy-egy dal előadásával óriási sikert arat. A nagyközönség a 2007-es Csillag Születik műsorban ismerhette meg. Az akkor 18 éves énekesnő a középdöntőben esett ki.

A műsort követően gyermekkori barátjával, Wagner Emillel megalakította a Pop & Roll zenekart, amely főként saját szerzeményeiket adta elő, melyekhez Veca írt angol szövegeket. Ekkor már több filmzene magyar változatát vele készítették. A Nickelodeon (MTV Networks, Viacom) csatorna felkérésére ő énekelte több film és sorozat főcímdalát, többek között a Tök Éretleneket, mely tini sorozatban Emma Roberts magyar énekhangját adta.

2010-ben elindult az X-faktor című produkcióban, mely által Janicsák Veca néven ismerte és szerette meg a közönség. A mentorok már az első alkalommal elragadtatva beszéltek személyiségéről, hangjáról. Egyértelmű továbbjutóként engedték a középdöntőbe, a Mentorok Házába, majd az élő adásba is. Az X Faktor legjobb női énekeseként a negyedik helyezést érte el.

Zenekarai (2 db):

Janicsák Veca dalszövegek (15 db):

Ébredés(Janicsák Veca)
video

Elkísér(Janicsák Veca)
video

Én várok rád(Janicsák Veca)
video

Gravitáció(Janicsák Veca)

Hazudjunk igazat(Janicsák Veca)
video

Hazudjunk igazat(Janicsák Veca)
video

Könnyek az esőben(Janicsák Veca)
video

Menny és pokol (Odaadás)(Janicsák Veca)
video

Mennyit adsz a lelkemért?(Janicsák Veca)
video

Rebecca(Zámbó Jimmy)

Szenvedély(Janicsák Veca)
video

Szenvedély (Sors)(Janicsák Veca)
video

Szociális paradoxon (közr. Ferenczi György)(Janicsák Veca)

Többet ér az aranynál(Janicsák Veca)
video

Új generáció(Janicsák Veca)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább