Fehér Nóra

Fehér Nóra
Teljes név: Fehér Nóra
Együttes: Kormorán,
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 2, összesen 4272 alkalommal

Bemutatás:

Egy gyöngyszem a Vajdaságból. Igazi népdalénekes, de a rock színpoadon is remekül helyt áll...

Biográfia:

1989.01.30-án születtem Vajdaságban, Zentán. Szüleimmel és testvéreimmel Moholon élek.
Kicsi korom óta része az életemnek a zene. Hat éves voltam, mikor édesanyám beíratott a helyi ifjúsági kórusba, melynek akkor én voltam a legfiatalabb tagja. Ezzel párhuzamosan népdalkórusban is énekeltem a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület keretein belül. Ekkor szerettem meg a népzenét.
Általános iskolás éveim alatt 8 évig hegedülni, gimnáziumi éveim alatt pedig énekelni és zongorázni tanultam. Érettségi után a népzene iránti szeretetem arra sarkallt, hogy néprajz kutatást tanuljak és egyszer majd népzene kutató váljon belőlem. Így kerültem el otthonról, és immár 3 éve Szegeden élek és tanulok. (Ennek ellenére természetesen a zene és az éneklés továbbra is jelen van a mindennapjaimban.)
Vajdaságban több rock zenekarban is énekeltem, ezek közül kiemelném a Baraparty blues-rock zenekart, kikkel két albumot sikerült lemezre vennünk. Népdalénekesként, valamint gitárral a hónom alatt sokat énekeltem különféle rendezvényeken, ünnepségeken körbejárva egész Vajdaságot.
Nehéz ám mégis nagyon hálás feladatot kaptam nemrég az élettől. A Kormorán zenekar énekesnője lehetek, mely lehetőséget ad arra, hogy énekemmel közelebb vihessem az emberekhez a magyar folk-rock zenének azon csodálatos dalait, melyek Koltay Gergő és Szűts István tollából születnek.

Zenekarai (1 db):

Kormorán

Kormorán

(ismeretlen - napjainkig)

Fehér Nóra dalszövegek (3 db):

Egy madár(Kormorán)

Ne hagyj el(Kormorán)

Ne menj el(Kormorán)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább