Farkas Péter

Farkas Péter
Teljes név: Farkas Péter
Együttes: Holdviola,
Hangszer, szerep: dob, billentyűs hangszerek, vokál
Megtekintve: Ma 1, összesen 1775 alkalommal

Bemutatás:

A Holdviola zenekar tagja.

Biográfia:

1969 őszén született Miskolcon, egyszerű értelmiségi családban. Már korán, 4 évesen édesanyja felfedezi gyermeke zenei érdeklődését. Így az óvoda mellett külön zeneórákat vesz. Ezután a miskolci Fazekas Zenei Ált. iskolába kerül, ahol 7 évig hegedülni tanul. Közben zongorázik is, és az iskola furulyacsoportjának szólistája. Tagja a Reményi János vezette iskolai kórusnak is. 13 évesen írja első, kezdetleges szerzeményeit, és ekkor már érzi, hogy a zene végigkíséri az életét.
14 évesen kezd el dobolni. A gimnáziumi évek alatt megalakítja első zenekarát, mely a mai napig működik, és országos sikereket mondhat magáénak.
A gimnázium után a Bartók Béla konzervatórium ütő tanszakán tanul. Ezek az évek meghatározóak életében. Sokat tanul kiváló tanárától, Angyal Zsuzsától, aki mesterien bevezeti őt a zene rejtelmeibe. Bölcs rálátásával Zsuzsa elsősorban szellemi megközelítésből mutat rá a zene végtelen örömére.

2005-ben hosszú, kalandos zenei utazásokat követően figyelme a „gyökerek” felé irányul. Ekkor fogalmazódik meg benne, hogy olyan zenébe kezd, ami magyar népdalokat ültet abszolút mai, modern, elektronikus környezetbe. Ekkor még csak egy virtuális zenekar gondolata fogalmazódik meg. Egy év múlva 2006 tavaszán megmutatja az első pár dalt Zsófinak, akihez már jó ideje baráti szálak fűzik, és pár nap múlva már egy zenekar összehozásán gondolkozik. Így veszi kezdetét a holdviola története…

Zenekarai (1 db):

Holdviola

Holdviola

(2012 - 2012)

Farkas Péter dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább