Vizeli Máté

Vizeli Máté
Teljes név: Vizeli Máté
Együttes: Góbé zenekar,
Hangszer, szerep: 3 húros brácsa, 4 húros brácsa, hegedű, koboz, gitár
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 1, összesen 1871 alkalommal

Bemutatás:

1988. szeptember 3-án születtem, Pécsett, de világéletemben Nagykanizsán laktam.

Biográfia:

Zenei érdeklődésem már nagyon korán megmutatkozott, hiszen alig 5 évesen kezdtem el hegedülni a nagykanizsai Farkas Ferenc Városi Zeneiskolában Plánder Katalinnál, majd Jakobovics Árpádnál. Ebben persze nagy szerepet játszott az is, hogy édesapám, Vizeli József és nagybátyám, Vizeli Balázs is prímás, úgyhogy mondhatni, folyamatos hegedűszó mellett nőttem fel. 12 évesen véglegesen a zenei – igaz, a családi hagyománnyal ellentétben a komolyzenei – pálya mellett döntöttem, ennek érdekében egy évig a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában tanultam Kertészné Véghelyi Krisztánál.

Körülbelül ekkor kezdett el komolyabban érdekelni a zeneszerzés is. 2003-ban felvételt nyertem a szintén budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. Itt hegedű szakon Kertész István, zeneszerzés szakon Kocsár Miklós és Csemiczky Miklós tanítványa voltam. 2007-ben érettségiztem és felvételiztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2010-ben Bachelor diplomát szereztem, most Masteren másodéves hallgató vagyok, továbbra is Kertész István irányítása alatt. Igaz, nem hivatalosan, de a zeneszerzést is folytatom, állandó jelleggel komponálok, főként a komolyzene és a filmzene keretein belül. Az akadémiai évek alatt úgymond visszatért az életembe a népzene is, amelyet jelenleg ötödik éve a Góbé zenekar alapító tagjaként művelek. Fontosnak tartom a különböző zenei stílusok (komolyzene, népzene, jazz stb.) közötti kapcsolatok felfedezését és felhasználását, ugyanis véleményem szerint ezek egyidejű művelése sokkal inkább elősegíti az ember fejlődését, mintsem hogy hátráltatná, valamint szerintem nem állnak annyira messze egymástól, mint azt sokan gondolják vagy szeretnék.

Tervezem a doktoriskola (DLA) elvégzését is, amelynek ideje alatt főleg ennek a tárgykörnek a kutatásával, kidolgozásával és a klasszikus hegedűtechnikára való alkalmazásával szeretnék foglalkozni.

Zenekarai (1 db):

Góbé zenekar

Góbé zenekar

(2013 - 2013)

Vizeli Máté dalszövegek (1 db):

Kodályos - Kodály-ish(Góbé zenekar)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább