Jeszenszky Márton

Jeszenszky Márton
Teljes név: Jeszenszky Márton
Együttes: Noémo, Népdal, Zombori,
Hangszer, szerep: népi furulyák
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 1, összesen 3186 alkalommal

Bemutatás:

A Zombori zenekar népi furulyása.

Biográfia:

"Kissrácként mindenáron citerázni akartam, de aztán szerencsére hamar kiderült, hogy az én igazi terepem a fúvós szekció, a kötelező furulya után jött nyolc évnyi klasszikus fuvola a Hermann László Zeneiskolában, Hegedűs Imre tanítványaként, még később a különböző moldvai sültük, melyekkel a Kákics együttes táncházainak hatására kezdtem el barátkozni, most pedig épp egy tárogatóra fáj a fogam. A Zomboriba sok-sok utcai és egyéb formájú együttzenélés után, lakótársi nyomásra kerültem 2010 őszén. Emellett két éve Pesten néptáncolok, ami a létező legjobb módja a gőzkieresztésnek és helyette az ipari erősségű népi kultúra módszeres beszippantásának.

Lenyűgöznek az idegen nyelvek és a különböző népek autentikus zenéi, úgy hiszem, ezen a kettőn keresztül vezet a legrövidebb út ahhoz, hogy a minél jobban átélhessük egy másik kultúra lényegét. Külön kedvelem Latin-Amerika szerteágazó zenei világát, a balkáni és a keleti zenét, de még jobb, ha valami ütős stíluskeveredésről van szó. Zenei téren egyébként minden irányba befogadó vagyok, még azt is meghallgatom, amit a Dani. Szeretem ezenkívül a dinoszaruszokat és a barna sört, valamint imádok enni és röhögni.

Székesfehérváron élek, ahol a Mag-tár egyesülettel igyekszünk a város kulturális életét felfrissíteni, közben meg Pesten tanulok, illetve spanyolt tanítok egy nyelviskolában."

forrás: a zenekar hivatalos oldala

Zenekarai (3 db):

Zombori

Zombori

(ismeretlen - napjainkig)

Jeszenszky Márton dalszövegek (2 db):

Levegőt!(Noémo)
video

Túl a vizen(Népdal)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább