Máhr Dani

Máhr Dani
Teljes név: Máhr Dani
Együttes: Zombori,
Hangszer, szerep: koboz, basszusgitár
Megtekintve: Ma 1, összesen 1367 alkalommal

Bemutatás:

A Zombori zenekar basszusgitárosa.

Biográfia:

"Zenei tanulmányaim kiskoromban kezdődtek, elsős kissrácként elkezdtem hegedülni és szolfézsra járni. Nem nagyon ízlett akkor még az állandó gyakorlás meg az órára járás. Három év után abba is hagytam, a család nagy bánatára. A szüleim győzködtek, hogy menjek el tanuljak népzenét vagy néptáncot, ők érzik az lesz az én világom. Én, meg mint egy gonosz kis manó, azt mondtam, hogy én azt nem szeretem, sőt utálom. Néha a szülőknek van igazuk.

Aztán természetesen engem is elért az alapítsunk bandát fázis 14-15 évesen. Ezért elkezdtem basszusgitározni. Amit, azóta sem hagytam abba. Sőt az idő előrehaladtával egyre jobban beleszeretek. Aztán egy szerencsés véletlen folytán valahogy odakeveredtem a Kákics együttes holdudvarába, ahol belekóstolhattam a népzenébe. Nekik köszönhetően játszhattam bőgőn és fogtam először kobzát a kezemben. Amiért nagyon hálás vagyok nekik, hiszen nélkülük nem lehetnék itt, nem ismerném a moldvai dalokat, ezt a gyönyörű világot. Nem tehetem meg, hogy nem említem meg Tárnok Ákost és Kiss Lajost, akiktől megtanultam az alapokat és lehetővé tették, hogy kobzán játszhassak. A Zomboriban 2010 tavasza óta machinátorkodom. Remélem ez még sokáig így lesz. Határ a csillagos ég.

Imádok szervezkedni. A Mag-tár Kulturális Egyesület egyik alapítójaként igyekszem Fehérvár kulturális életét kicsit sokszínűbbé és mozgalmasabbá tenni. Fehérváron 10 évet, Zámolyon szintén 10 évet éltem, jelenleg Budapesten tanulok az ELTE-n néprajz-magyar szakon."

forrás: a zenekar hivatalos oldala

Zenekarai (1 db):

Zombori

Zombori

(2010 - napjainkig)

Máhr Dani dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább