Németh Nyiba Sándor

Németh Nyiba Sándor
Teljes név: Németh Nyiba Sándor
Együttes: De-Pression, Németh Nyiba Sándor,
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 1, összesen 2405 alkalommal

Bemutatás:

1957. január 31- én születtem a Vas megyei Kenyeriben. Édesanyám varrónõ, édesapám földmûves volt. Öten vagyunk testvérek.
Az általános iskolát Kenyeriben végeztem, majd villanyszerelõ szakképesítést szereztem Gyõrben. Az érettségi vizsgámat a budapesti Jedlik Ányos Gimnáziumban tettem le. Elvégeztem a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskolát.
Ezt követõen a TFTI-ben edzõi, késõbb sportszervezõi diplomát, majd a Testnevelési Egyetemen szakedzõi diplomát kaptam birkózás sportágban.
1977-ben megismerkedtem feleségemmel, -aki öt nyelven beszélõ, három diplomás egyetemi tanárnõ - és 1979-ben házasságot kötöttünk. 1983. május 23-án megszületett lányunk Németh Nicolette Nicé, aki amerikai és magyar érettségi vizsgát tett, ösztöndíjat nyert és jelenleg egy londoni egyetemen pszichológiát tanul.
1996. decemberében megalapítottam a De-Pression együttest, amiben szövegíró, zeneszerzõ és dobos vagyok és néhány dalban énekelek és gitározom Az együttesnek eddig 6 nagylemeze jelent meg: "Dübörög a motor" rock album, "Az élet nem felejt" lírai album, "Mindent azért a lányért" válogatás album, "Rólad is szól a dal" sportos dalok albuma, valamint "Akarok élni" és "A semmi közepén" megzenésített versek.. Az eddig elkészült 47 video klip többségében olimpiai, világ- és Európa bajnokok közremûködtek. A zenekarnak számtalan verse, dala a sportról szól. A zenéjük minden korosztályhoz szól, fõképp azoknak, akik szeretik az igényesen hangszerelt szövegcentrikus dalokat. A dalszövegek többnyire valós személyekrõl, megtörtént eseményekrõl életérzésekrõl szólnak. A zenekar fellépett már a Pepsi szigeten, s háromszor a Sitkei koncerten is, valamint a Reál Madrid mérkõzés elõtt a Puskás Ferenc stadionban. A média rendszeres szereplõi A DE-PRESSION együttes bebizonyította, hogy mennyire fontos a zenei alázat, a zenekar minden tagja lehetõséget kapott zenei ötleteinek megvalósítására. Az együttes jelenleg egy sportról szóló rockoperán dolgozik.
2004-ben az ARTISJUS Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület tagja lettem. Egy éven át vezettem a Budapest Televízióban a "Rólad is szól a dal" c. mûsort. Vendégeim olimpiai, világ és Európa bajnokok voltak. Az Oldies Rádióban "Élõ legenda" címû mûsort vezettem.


Németh Nyiba Sándor dalszövegek (3 db):

Édesanyám(De-Pression)
video

Ősi katlan(Németh Nyiba Sándor)
video

Szomorú Fűzfák(De-Pression)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább