Nizalowski Dorottya

Nizalowski Dorottya
Teljes név: Nizalowski Dorottya
Együttes: Passed,
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 2734 alkalommal

Bemutatás:

A Passed zenekar énekesnője, szövegírója.

Biográfia:

Dorottya és ikertestvére 2004-ben kezdtek hárfázni. 2014-ben érettségiztek jeles eredménnyel a Záborszky József alapította zuglói Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola szolfézs-, illetve hárfaszakos tanulóiként. A hárfázást Nagy Katalin tanárnővel kezdték, akinek nyugdíjba vonulása után Sipkay Deborah, a Nemzeti Filharmonikusok nemzetközi hírű hárfaművésze lett a tanáruk. Kedvenc tantárgyuk a kórusének (Tőkés Tünde), a népzene (Szerényi Béla) és a zeneirodalom-zenetörténelem (Kocsis Gábor). A zeneelméletben való jártasságuk hatást gyakorol a PASSED dalaira.

Az ikrek itthon és külföldön az iskola énekkarával, a Szent István Király Szimfonikus Zenekarral, a Zuglói Filharmóniával, valamint komolyzenei duójukkal koncerteznek. Utóbbi iskolákban, templomokban, idős otthonokban és céges rendezvényeken szerepel. Céljuk a hárfa népszerűsítése akár a populáris kultúra eszközeivel is. Ennek keretében szüleikkel létrehozták Magyarország első, 170 írást tartalmazó hárfás blogját, ami életrajzokat, interjúkat és hangszertörténeti érdekességeket tartalmaz. Példaképük a Würtzler Arisztid (1925-1997) alapította New York Harp Ensemble, ami az egyik első crossover zenekar volt a világon, és ami a lengyel-magyar barátságra is szép példa (a lányok aktív szereplői a magyarországi lengyel közösségnek).

A Passed zenekar 2014 nyarán alakult, tagjai Nizalowski Dorottya, Nizalowski Fanni és Szabó Levente. Az Eurovíziós dalfesztivál magyarországi előválogatóján a döntőig jutottak első közös dalukkal, a Mesmerize-zal.

forrás: wikipedia

Zenekarai (1 db):

Passed

Passed

(2014 - napjainkig)

Nizalowski Dorottya dalszövegek (4 db):

Csak téged(Passed)
video

Driftin(Passed)
video

Mesmerize(Passed)
video

Mint fák...(Passed)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább