Szabó Attila

Szabó Attila
Teljes név: Szabó Attila
Együttes: Patrióta,
Hangszer, szerep: gitár
Szerző: Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1902 alkalommal

Bemutatás:

A Patrióta zenekar gitárosa.

Biográfia:

Becenév: Attis
Születési dátum: 1979.03.11.
Hangszer: gitár
Korábbi zenekarok:
Big Bottom (1993-1995), Lolka & Bolka (1995), Pitt Bull (1995), Fantom (1996-1997), Gyöngyvirág (1997-1998), Jaffa (1998), Golden Rock Band (1998-2003), Ádám & Éva Neoton (2000-2002), Glance (2003-2004), Bulldózer (2005-2007).
Jelenlegi zenekarok:
Patrióta, Homonyik Sándor zenekara, Varga Miklós és a Band, Acoustic Trio.hu
1979. március 11-én születtem az Alföld közepén, Törökszentmiklóson. A zene ettôl a naptól kezdve jelen van az életemben, mivel édesapám gitáros (Szabó Sándor). Kezdetekben csak, mint “hallgató” érintett meg a zene, aztán sikerült székekből, különböző konyhai felszerelésekből összeállítani egy “dobfelszerelést” a szüleim és a szomszédok nagy-nagy örömére. Később rájöttem, hogy ez nem annyira szól jól, és úgy döntöttem, hogy a billentyűkkel próbálkozom! Ebben az időben sikerült megtanulnom a hangokat a “zongorán” és néhány akkordot lefogni (ma is ebből élek :) )
A gitározás a Black Sabbath 1989-es Headless Cross lemezének hatására kezdődött! Ekkor jöttem rá, hogy ez az én hangszerem!
1993.
Iskolatársaimmal sok-sok Black Sabbath nótát játszunk. Saját dalok is születnek hasonló stílusban, zenekarunk neve Big Bottom.
1994.
A családdal Vácra költözöm, de a távolság ellenére a csapat együtt marad, folyamatosan fellépünk.
1995.
A főváros közelsége miatt oda visz az utam, összeismerkedek néhány zenésszel, így rövid időre a Lolka & Bolka, később a Pitt Bull formációk tagja leszek.
1996.
Ebben az évben ismerkedek meg kitunő váci zenészekkel, így eddigi “utazgatós” korszakom lezárul. A váci Fantom zenekarhoz nagy tervekkel, reményekkel csatlakozom. Mire összeáll a repertoár és koncertezni kezdünk, az általunk játszott rockzene már csak egy szűk réteget érdekel.
A rakendroll után átrendezzük a műsorunkat és irány a “vendéglátóipar”!!! A gárda változatlan, műsoron a legnagyobb slágerek, rengeteg buli, új név: Gyöngyvirág. (A név sokat elárul, de erről van szó: hakni, és a sikereknek köszönhetően még szeretjük is!)
1997.
Ez a Gyöngyvirág éve. Sokat játszunk Vácon és környékén, Pest és Nógrád megyében.
1998.
Év elején a Gyöngyvirág elhervad, és tavasszal, új zenészekkel a funky stílussal próbálkozunk Jaffa néven. Egy koncert után feladom, ez életem legrövidebb próbálkozása.
Még ebben az évben csatlakozom a budapesti Golden Rock Band formációhoz, ahol kezdetben ismét a slágerek kerülnek előtérbe, később kísérjük Pintácsi Vikit, Gergely Robit és Ádám & Évát (Ex-Neoton).
2003.
Váci barátaimmal együttműködve megalakul a Glance zenekar. Műsoron a kedvenc rockzenéink és persze a kihagyhatatlan rock klasszikusok. 2004 végéig szórakoztatjuk a nagyérdeműt.
2005.
Az új zenekarok éve.
Áprilisban meghívást kapok Varga Miklós új zenekarába, ahol 25 éves profi pályafutásának legismertebb dalait játsszuk.
Nyár elején egy régi álmom válik valóra egy olyan zenekarban, ahol nagy kedvencem, az AC/DC daloké a főszerep (Next).
Szintén ezen a nyáron alakítjuk meg Toldi Tamás énekessel, Berczelly Csabával az Acoustic Trio.hu névre elkeresztelt formációt egy “tábortüzes”, “bográcsos” éjszakán. Műsoron kizárólag magyar rock slágerek hallhatóak akusztikus hangszerelésben.
Az év végén Demeter Gyuri barátom felhív, hogy a Bulldózer zenekarban a helyem… hát jártam ott is!
2006.
Mióta hangszert fogtam a kezembe, érdeklődésem kiterjed a hangtechnika felé is. Autodidaktaként tanultam már korábban is a hangtudományról, de ebben az évben elvégzem az OktOpus Multimédia Intézet hangtechnikus, hangmester szakát, így már iskolai keretek között is megerősítem ismereteimet.
2007.
Berczelly Csaba (Bero) zenésztársam, barátom kezdeményezésére új csapatot alakítunk Patrióta néven. Az évek alatt összegyult mondanivalónk, véleményünk, ötleteink ösztönzik alkotómunkánkat, emberekről, nemzetekről, a világról… és rólunk!
2008.
Tavasszal egy erdélyi turné alkalmával megismerkedek egy nagyszerű emberrel, egy zseniális énekessel. Rövid időn belül ebből az ismeretségből barátság lesz, majd hamarosan meghívást kapok a zenekarába! Őt Homonyik Sándornak hívják! Megtiszteltetés és öröm vele dolgozni, remélem még nagyon sokáig!
Ősszel megjelenik a PATRIÓTA első, bemutatkozó nagylemeze „Ébredés” címmel! Végre!!!

Zenekarai (1 db):

Patrióta

Patrióta

(ismeretlen - napjainkig)

Szabó Attila dalszövegek (2 db):

Rock a nemzetért(Patrióta)

Valahol(Patrióta)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább