Szabó Peti

Szabó Peti
Teljes név: Szabó Peti
Együttes: Delta,
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 4216 alkalommal

Bemutatás:

Kb. 10 éves koromban találkoztam először a zenével és azóta
100 %-ig ez határozza meg az életemet. Mindenek felett ez áll. Az összes párkapcsolatom is mind emiatt ment tönkre... :)
Először dobgitáron próbálkoztam, aztán meg is ragadtam az alapoknál... :) De "tábortüzes" gitározásban kiváló vagyok. :) Kintli Gyuri volt a mesterem, ezúton is köszönöm neki és üdvözlöm őt!
Aztán jött a másik meghatározó momentum, a DEPECHE MODE.
A "Depes" lett az életem legnagyobb zenei szerelme és ez azóta is így van, bár tudom, hogy ez nem hallatszik a zenénken. :D Természetesen ekkor áttértem a szintetizátorra. :) Vagyishogy először a zongorára, ebben a mesterem Lakatos Sanyi bá volt, akinek nagyon sokat köszönhetek. A türelmét is... :)
A Depeche Mode-on túl igazi zenei mindenevő vagyok, mindenféle stílusból vannak kedvenceim. A magyarok közül számomra az EDDA a legnagyobb.
Első zenekaros élményeimet a Halley együttesben szereztem, ami szintén nagyon meghatározó az életemben. Sokat tanultam itt is és nagyon sok jó és számomra kedves zenéket játszottunk,mint pl. Bonanza Banzai, Republic, Dr. Alban, Ace of Base és még sorolhatnám.
- Aztán jött az Oxygen zenekar, ez egy viszonylag rövid, de nagyon jó időszak volt.
- Utána rövid, és jó értelemben vett vendéglátós kitérő a Menthol duóval. Mielőtt a Deltára rátérnék,még egy fontos állomás:
Gyerekkori álmom vált valóra, amikor Zelkó Tivadarral Reflex néven nagylemezünk jelent meg 2004-ben. Ez egy nagyon szép időszak volt, sajnos idő hiányában nem tudtuk folytatni ezt a dolgot, de nagyon jó emlékeim vannak azokból az időkből.
És itt jön a fő szerelmem :) ,a DELTA.
Hegedűs Zoli és a H-buli segítségével alapítottuk a zenekart 1996-ban. Nagyon durva, ha belegondolok, hogy már ennyi ideje. Itt már fokozatosan araszoltam a billentyűk mögül a színpad elejére a mikrofon mögé, kezdett kialakulni az "énekesi mivoltom". Ami aztán odáig fajult :), hogy mára ez a "fő tevékenységem" a zenekarban.
Hosszú és rögös út során :) alakult ki a mai felállás,ami nem "csak" egy zenekar,hanem baráti társaság is egyben. Sokat bulizunk Deltán kívül is és ez nagyon jót tesz a zenekarnak.
Fontosnak tartom, hogy sokféle zenét játsszunk, mert szerintem egy egész éjszaka során több fajta stílusra is szükség van, legyen az aktuális pop-sláger, rock, retro,vagy éppen electro. És természetesen a bizonyos körökben sokat vitatott mulatós is, merthogy a magyar ember mulatós ember! :) Csak a megfelelő arányt kell eltalálni és már kész is a Delta buli. :)
A saját dalok sora a Delta indulóval indult és ennek sikerén felbuzdulva :) sorra jött a többi szerzemény is és ezt továbbra is így tervezzük. Itt mondanám el,hogy bármilyen zenei anyagot rögzítünk,azt Szombathelyen, Horváth Zsolti, nagyon jó barátomnál tesszük, me' jó lesz a végeredmény és ezt ő is olvassa. :) Ezenkívül még néha a Kozmix zenekar zenei világába kontárkodom bele... :) Ez szintén egy nagyon jó baráti társaság, szeretem őket. ;)
Klasszikus értelemben vett hobbiról még mindig nem tudok beszámolni... :) Közhelyes lehet, de nekem tényleg a zene a hobbim.

Zenekarai (1 db):

Delta

Delta

(2016 - 2016)

Szabó Peti dalszövegek (2 db):

Ragyog a világ(Delta)
video

Táncolj velem (ft. Josh és Betti)(Delta)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább