NagyQtya

NagyQtya
Teljes név: NagyQtya
Együttes: Keressük!
Hangszer, szerep: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 578 alkalommal

Bemutatás:

Helstáb Martin, azaz NagyQtya, pécsi rapper, aki elsősorban az interneten megjelenő szórakoztató underground hiphop számairól ismert.

Biográfia:

NagyQtya 2014 óta van jelen a pécsi underground rap szférában.
Korábban verseket írt, többek közt a 2013-ban megjelent "Erdei séta" című haikus kötetét.
Mint Helstáb Martin, díjnyertes filmrendezőként és forgatókönyvíróként vált ismertté. 2014-ben kezdett NagyQtya néven rappelni, a "Szájkosár nélkül" albumának első számait 2015-ben jelentette meg.
Stílusa az erőszakosan energikustól a lassan lágyig sok szinten variálódik. Minden szövegében megjelenik a humor, de emellett komoly társadalmi problémákra is reflektál. Zenéiben sosem jelenik meg romantikus szál.

Legismertebb száma a 2016-os "Kipakolom a mosogatógépet", melyet a NagyArc Poetica követett. Abban NagyQtya kifejti, hogy elsősorban a filmrendezői karrierjére koncentrál, ezért készít kevesebb számot.
A Helstáb-filmek zeneszerzői kreditjét is gyakran NagyQtyaként jelöli meg, így munkássága az alternatív, kísérleti és instrumentális komolyzene irányába is kitekint.

Zenekarai (0 db):

NagyQtya dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább