Tihanyi Gyula

Tihanyi Gyula
Teljes név: Tihanyi Gyula
Együttes: M7 együttes, Metró,
Hangszer, szerep: basszus gitár
Megtekintve: Ma 1, összesen 750 alkalommal

Bemutatás:

basszusgitáros (Pécel, 1946. július 28.– 2016. november 17.)

Biográfia:

Első együttese a Nivram volt 1964-ben, mellyel gyorsan sikeres lett. Sokáig a Csokonai Művelődési Házban játszott szombatonként. Ezután az Atlantis együttes következett, amellyel szerepelt az 1967-es Táncdalfesztiválon a Drága bakter úr című dallal. Játszott továbbá a sashalmi Szivárvány együttesben, amelynek 1969-ben a zenekarvezetője lett. 1970-től nagy sikerrel főleg Led Zeppelin számokat játszottak, s még egy klub is alakult a nevükkel, melyben hétfőnként játszottak. A Szivárvány felbomlása után az Árnyék és Fény zenekarban folytatta pályafutását, ami – Sztevanovity Zorán kérésére – Metró lett (ezt a formációt említik "fúvós Metro"- vagy "ex-Metró"-ként is). Játszott továbbá a Thomasticban, ami Máté Péter kísérő zenekara volt. 1972-ben az M7 alapítója volt Kisfaludy Andrással (Kex) és Rusznák Ivánnal együtt. 1976-ig volt tagja, majd rövid ideig technikusként közreműködött a Skorpió együttesnél és a 100 Folk Celsiusnál, ahol basszusgitározott is.
11 évig zenélt együtt Tolcsvay Bélával a Tolcsvay-trióban. Ezután a Rat Boys nevű ír countryzenekarral játszott sokat, Németországban, Ausztriában is – ebből alakult később a Black Riders. Közreműködött Dinnyés József Band Of Memory formációjának Ezt nem fújja el a szél albumábanis.
Saját alapítású zenekara az Aranyásók és 2003 óta a Mustang Band, ami a Szivárvány "reinkarnációja" egy kis Country zenével.

Zenekarai (2 db):

M7 együttes

M7 együttes

(ismeretlen - napjainkig)

Metró

Metró

(ismeretlen - napjainkig)

Tihanyi Gyula dalszövegek (0 db):Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2019 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
// //
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább
//